I NORGE: Per Ciljan Skjelbred og Norge forbereder VM-kvalifisering mot Tyskland førstkommende søndag. Foto: Hans Arne Vedlog
I NORGE: Per Ciljan Skjelbred og Norge forbereder VM-kvalifisering mot Tyskland førstkommende søndag. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Skjelbred om historie i tyske aviser: - Vet hvordan han skal gjøre meg forbannet

Skulle angivelig kastes ut av startelleveren i Hertha Berlin. 

SANDVIKA (Dagbladet): Kaptein Per Ciljan Skjelbred (29) og Norge prøver å riste av seg den dårlige opplevelsen i privatlandskampen mot Hviterussland onsdag. Søndag venter Tyskland i VM-kvalifiseringen.

Dette er et land Skjelbred kjenner svært godt. Og som midtbanespiller i Hertha Berlin er det heller ingen kjære mor. Det fikk nordmannen erfare i begynnelsen av august, da klubben røk ut av kvalifiseringen til Europa League.

Skjelbred og co. vant 1-0 hjemme mot Brøndby, men tapte 3-1 borte. 29-åringen var direkte svak på 3-1-målet og fikk deler av skylda for exiten.

Tyske aviser - deriblant BZ - skrev etterpå at han ville bli kastet ut av startelleveren. Det samme skulle angivelig skje med Fabian Lustenberger og Mitchell Weiser.

Trener Pal Dardai var i fistel og på kokepunktet.

HISSIGPROPP: Hertha Berlin-trener Pal Dardai. Foto: NTB Scanpix
HISSIGPROPP: Hertha Berlin-trener Pal Dardai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- He, he, sier Skjelbred når vi konfronterer ham med historien.

Har temperament

- Stemmer dette?

- Treneren har temperament. Det er noe vi har levd med i ett og et halvt år nå. Det er ikke først gang - og heller ikke siste gang - at navnet ditt blir kastet ut i avisene. Men når vi vinner er det bare fryd og gammen. Han vet hva som skal til for å fyre meg opp.

Treneren - den 40 år gamle ungareren Pal Dardai - har selv spilt i Hertha Berlin. Han har også trent det ungarske landslaget.

- Fikk tapet for Brøndby konsekvenser?

- Nei. Jeg spilte jo fra start i den første seriekampen (2-1 mot Freiburg, journ. anm.). Han vet hvordan han skal gjøre meg forbannet og giret. Det gjør han før hver kamp, hvis han må.

Var ikke pigg

- Surt ikke å få spille i Europa?

- Veldig surt. Vi skulle avgjort det på hjemmebane. Vi hadde tusen sjanser, men fikk bare ett mål. Vi kom fra et treningsopphold på to uker. Jeg var ikke helt pigg. Det er synd. Men sånn er fotballen.

Skjelbred jobber nå med å bli kvitt en avrivning i muskulaturen. Han måtte stå over mot Hviterussland. Går det som han håper, spiller han mot Tyskland.

- Jeg er blitt kjent med en del av spillerne i Bundesliga. I alle fall når jeg har taklet dem, sier han og smiler.

I Bundesliga venter Ingolstadt borte 10. september.