GLEDER SEG:  Per Ciljan Skjelbred og Norge forbereder kampen mot Kroatia lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLEDER SEG: Per Ciljan Skjelbred og Norge forbereder kampen mot Kroatia lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Skjelbred om støy i Hertha: - Det var litt Texas i en periode

Forbereder Kroatia-kamp.

MARBELLA (Dagbladet): Per Ciljan Skjelbred (27) og Norge forbereder seg til kampen mot Kroatia i EM-kvalifiseringen lørdag. Forberedelsene er lagt til Marbella i Spania, og for kapteinen er det et kjærkomment avbrekk etter en turbulent sesong i Hertha Berlin.

Det tyske hovedstadslaget ligger som nummer 13 i  Bundesliga. Plassen er på ingen måte berget.

- Vi har ligget nedi sumpen fra dag én og til nå, sier den tidligere Rosenborg-spilleren til Dagbladet.

Fikk sparken Nederlenderen Jos Luhukay fikk sparken 5. februar. Samtidig fikk Skjelbred «Skarlagensfeber», en halsbetennelse forårsaket av streptokokker.

- Det var litt Texas der i en periode, erkjenner tobarnsfaren.

- Jeg måtte gå på penicillin i to uker.

Den nye treneren - Pál Dárdai fra Ungarn - har imidlertid kommet inn og fått sving på sakene.

- Vi har to seirer og to uavgjort på de fire siste kampene. Endelig begynner vi å se lyset i tunnelen, forteller Skjelbred.

Neste kamp er hjemme mot Paderborn 4. april. Men denne uka handler det om landslaget. Kroatia leder gruppe H og har ti poeng. Norge ligger poenget bak, på tredjeplass, med Italia imellom.

- Deilig å snakke norsk - Jeg har fått sagt hei og hå, og det er koselig å få møte gutta. Det er ikke minst deilig å snakke norsk igjen, sier Skjelbred når vi møter ham på hotell Melia i Marbella.

- Så du snakker ikke flytende tysk?

- Ikke flytende. Men jeg gjør meg forstått. Kona går på skole nå, og jeg hører at det ikke er helt rett det jeg sier. Det er litt gatetysk.

Skjelbred sier at resten av sesongen handler om å redde plassen. Og ikke minst: Med poeng borte mot Kroatia i Zagreb, er Norge også nærmere EM i Frankrike neste år.

Der har vi ikke vært siden 2000 ...

GRØNT GRESS:  Landslaget har utmerkede treningsforhold i Marbella. Her er Martin Ødegaard i aksjon. Foto: Sveinung U. Ystad
GRØNT GRESS: Landslaget har utmerkede treningsforhold i Marbella. Her er Martin Ødegaard i aksjon. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer