Skjelbred operert i morgentimene

Starter opptrening til uka.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Klokka halv fem i natt ble Per Ciljan Skjelbred trillet inn på operasjonsstua på St. Olavs Hospital i Trondheim.

- Vi slo en nagle ned i margkanalen i leggbeinet og fikserte bruddet på den måten, forklarer Rosenborg-lege Kjetil Holen som var med på operasjonen.

Det ble tidligere i dag meldt i mediene at Skjelbred skulle opereres i formiddag.

- Ja, jeg hørte det på radioen på vei opp hit, sier Holen til Dagbladet.no etter dagens pressebriefing på Lerkendal.

- Gikk greit

Men operasjonen var da altså ferdig, og ifølge Holen gikk operasjonen etter planen.

- Operasjonen gikk greit. Det var en vanlig type brudd i den nedre tredjedel av leggen, ikke noe komplisert i det hele tatt. Sånn sett ligger alt til rette for at det skal gro bra.

Han understreker at det å brekke leggbeinet er en alvorlig skade for en fotballspiller.

ETTER PLANEN: Det oppsto ingen komplikasjoner under operasjonen av Per Ciljan Skjelbred. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
ETTER PLANEN: Det oppsto ingen komplikasjoner under operasjonen av Per Ciljan Skjelbred. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

- Vi skal ikke pushe ham unødvendig om å komme tilbake, sier Holen.

Derfor sier både han og legekollega Torbjørn Grøntvedt at seriestarten er det tidligste Rosenborg kan regne med Per Ciljan Skjelbred tilbake i full fotballaktivitet.

På beina i morgen

Men allerede til uka starter opptreningen.

- Per vil være på beina med krykker i morgen. Bruddet er bevegelsesstabilt. Det vil si at han kan bevege kne og ankel. Det skal også være belastningsstabilt, men det vil nok være smertefullt å belaste og trå ned på beinet i starten, sier Holen.

Han forteller forøvrig at Skjelbred var ved godt mot i går kveld, men at han etter narkose og operasjon i dag tidlig ikke var like pigg.

- Jeg så ham i dag morges. Da var han akkurat våkna og sliten og sløv etter narkose og medikamenter, som han får som alle andre pasienter, sier Holen.

Perspektiv

På Rosenborg-brakka dag morges hadde omkring 30 journalister møtt fram for å få siste nytt.

RBK-direktør Rune Bratseth forsøkte å sette ting i perspektiv:

- Jeg ser at dere er mannsterke her i dag. Per ligger på sjukehuset med et brudd i beinet. Der nede ligger det også mange mennesker med helt andre plager. Det er viktig å huske på dimensjonene her, sier Bratseth.

AU! Per Ciljan Skjelbred hopper i været etter å ha blitt taklet stygt.