Skjelbred operert

Klubblegen kan ikke utelukke at skaden er karrieretruende.

(Dagbladet.no): - Vi vet ikke det sikkert. Det kan jo oppstå komplikasjoner, for eksempel i forbindelse med operasjonen. Men det er veldig lite sannsynlig, understreker klubblege Torbjørn Grøntvedt overfor Dagbladet.no.

Han sier at det faktum at Skjelbred fortsatt vokser, ikke vil skape ekstra problemer.

- Det bør det ikke gjøre. Snarere tvert imot kan det bidra til at bruddet gror raskere, sier legen.

- Seriestart er målet

Opprinnelig var planen å operere Skjelbreds brukne bein natt til torsdag. Men på grunn av at mange akutte situasjoner på St. Olavs hospital ble det besluttet å utsette operasjonen til torsdag.

- I natt har Per forhåpentligvis sovet godt, ettersom han har fått smertestillende, sier Grøntvedt.

Ifølge hans beregninger vil det gå 6-8 uker før Skjelbred kan begynne å leke forsiktig med ball. Kamper er derimot ikke aktuelt før om 3-4 måneder.

- Målet vårt er å få spilleren klar til seriestart, forteller Grøntvedt, som selv er kirurg.

PÅ BÅRA: Per Ciljan Skjelbred ble fraktet til sykehus etter skaden. I dag skal han opereres. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
PÅ BÅRA: Per Ciljan Skjelbred ble fraktet til sykehus etter skaden. I dag skal han opereres. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Stålrør i leggen 

Fordi han jobber på Rosenborgklinikken og ikke sykehuset denne uka, vil en annen kirurg gjennomføre Lille-Pers operasjonen, en operasjon som vanligvis varer fra en til halvannen time.


- Konkret består operasjonen i at vi setter et stålrør inn i leggen. Målet med dette er å stabilisere de brukne beinene. Dermed slipper han å gå med gips, forteller Grøntvedt, som karakteriserer beinbruddet som en typisk fotballskade.

Om hvordan Skjelbred selv ser på situasjonen, sier klubblegen følgende:

- Han er en ung fotballspiller, og det er klart det oppleves som en katastrofe å få en slik skade på et sånt stadium i karrieren. Han var nedtrykt i natt. Men vi håper han får opp humøret igjen raskt.

HOPP: I forskrekkelsen hopper han i været...
VONDT: ...før han lander på bakken med voldsomme smerter.
AU! Her er Per Ciljan Skjelbred nettopp blitt taklet i leggen.