MAGESJUK: Legen beordrer Per Ciljan Skjelbred til å ta sommerferie et par uker tidligere enn planlagt. Foto: John MacDougall / AFP / NTB Scanpix
MAGESJUK: Legen beordrer Per Ciljan Skjelbred til å ta sommerferie et par uker tidligere enn planlagt. Foto: John MacDougall / AFP / NTB ScanpixVis mer

Skjelbred rammet av mageinfeksjon

Mister landskampene.

(Dagbladet): Per Ciljan Skjelbred har pådratt seg magesykdom, og går dermed glipp av de to privatlandskampene mot Frankrike (27. mai) og Russland (31. mai).

Det opplyser hans rådgiver Jan Ludvigsen til Dagbladet.

-  Per må melde forfall til landskampene mot Frankrike og Russland på grunn av en mageinfeksjon, og legens ordre om å holde seg i ro i et par uker. Per har gledet seg til samlingen og synes selvfølgelig det er veldig kjedelig ikke å kunne bidra for landslaget, sier Ludvigsen.

Men han legger til:

- Per ønsker å komme sterkt tilbake ved neste mulighet.

Fortjent ferie Skjelbred tar dermed sommerferie etter en meget god sesong på Hertha Berlins midtbane. Han ble lånt ut fra Hamburg i august i fjor. Kantspilleren har også vært en av de mest sentrale spillerne i Per-Mathias Høgmos landslag, og i påska lot Dagbladet ham toppe lista over Norges 50 beste fotballspillere (Dagbladet Pluss).

Hvor han spiller neste sesong, er foreløpig ikke kjent, men han er under kontrakt med Hamburg, som i helga sikret fornyet Bundesliga-kontrakt.

Klubbframtida avgjøres - Vi er kontinuerlig i dialog med både Hertha og Hamburg, og vi jobber selvfølgelig for at Per skal spille på høyest mulig nivå, med best mulige betingelser og i en klubb hvor han trives, skrev Skjelbreds rådgiver i en e-post til Dagbladet i helga.
 
- Pers prestasjoner denne sesongen har gjort ham ønsket av veldig mange klubber, men han er fortsatt under kontrakt med HSV. Til syvende og sist er det følgelig de som bestemmer om han skal selges eller beholdes. Vi er i tett kontakt med klubbene, opplyser Ludvigsen.

?Moa også ute
Skjelbred er ikke den eneste som har meldt forfall til kampene mot Frankrike og Russland. Heller ikke Yann-Erik de Lanlay og Mohammed Abdellaoue, begge muskelskader, blir spilleklare i tide.

KJEDELIG:  Per Ciljan Skjelbreds rådgiver Jan Ludvigsen melder at spilleren kaster inn håndkleet før de neste landskampene. Foto: Privat
KJEDELIG: Per Ciljan Skjelbreds rådgiver Jan Ludvigsen melder at spilleren kaster inn håndkleet før de neste landskampene. Foto: Privat Vis mer

Norges Fotballforbund melder i dag at Jone Samuelsen og Valon Berisha er nye spillere i Høgmos tropp. Fra før er Joshua King hentet inn etter forfallet til Jonathan Parr.