PÅ PLASS: Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred var en av ni spillere som var med på dagens trening. Mange ankommer seint til samlingen på grunn av kamper til helga i Norge og Sverige. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
PÅ PLASS: Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred var en av ni spillere som var med på dagens trening. Mange ankommer seint til samlingen på grunn av kamper til helga i Norge og Sverige. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Skjelbred roste FIFA for en måned siden: - Det var det jeg følte der og da

Fikk massiv kritikk.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og et knippe utvalgte spillere møtte pressen i dag i forbindelse med neste ukes hjemmekamper mot Sverige mandag (treningskamp) og Aserbajdsjan fredag (EM-kvalik).

Bare ni spillere var med på dagens trening på Ullevaal ettersom mange av de hjemlige spillerne skal i aksjon i Tippeligaen i helga, mens en del av dem også spiller cupkamper denne uka.

En av utenlandsproffene som var med i dag er landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred. 27-åringen er glad for å kunne konsentrere seg om landslaget etter en ytterst stressende sesonginnspurt med Hertha Berlin i Bundesliga.

- To år eldre Hovedstadslaget hadde en dårlig avslutning på sesongen, og kunne rykke ned før siste kamp, men reddet plasset etter en svært dramatisk siste runde.

- Det var noen uker der det var poengtelling hver helg. Vi prøvde å holde fokus, men jeg ble et par år eldre i løpet av noen uker. Det var utrolig nært, sier Skjelbred til Dagbladet.

- Det ble mye om og hvis. I verste fall hadde vi rykket ned. Vi hadde gode sjanser før den siste kampen, men vi følte at alt hadde gått i mot oss de siste fem kampene før det. Det var gale lag som vant hele veien. Jeg tror vi har lært nå at vi må forsøke å være mer stabile neste sesong, legger 27-åringen til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraftig kritikk Midt oppi nedrykkskampen med Hertha Berlin havnet Skjelbred i en helt egen kamp i forbindelse med et e-postintervju med fotballmagasinet Josimar.

I en større sak om tildelingen av fotball-VM til Qatar, samt arbeidernes mangel på rettigheter samme sted, og FIFA som organisasjon, sa Skjelbred:

- Jeg tror Qatar har alle muligheter til å arrangere og gjennomføre et godt VM.

- Jeg fokuserer først og fremst på mine egne oppgaver som fotballspiller. Videre virker det nødvendig å ha et organ ansvarlig for arrangementer og overvåking, og den rollen har jeg inntrykk av at FIFA fyller godt.

At landslagskapteinen svarte slik han gjorde falt ikke i god jord hos alle. Skjelbred ble møtt med massiv kritikk i sosiale medier og i Josimars kommentarfelt.

OVERLEVDE - SÅVIDT: Per Ciljan Skjelbreds Herta Berlin var nær nedrykk fra Bundesliga, men reddet plassen med et nødskrik. Foto: REUTERS / Ralph Orlowski / NTB Scanpix
OVERLEVDE - SÅVIDT: Per Ciljan Skjelbreds Herta Berlin var nær nedrykk fra Bundesliga, men reddet plassen med et nødskrik. Foto: REUTERS / Ralph Orlowski / NTB Scanpix Vis mer

En av kritikerne var Aslak Nore. På Twitter skrev han:

«Hva slags tankeløs fyr har vi som landslagskaptein? Ciljan Skjelbred støtter Qatar og FIFA».

Vil ha opprydning Nå - og spesielt i lys av de siste dagenes hendelser - innrømmer Skjelbred at utspillene til Josimar kanskje ikke var helt heldige.

- Jeg har fulgt med på saken nå. Den mailen jeg fikk for en måned siden var ganske rolig og fredelig. Jeg forsøkte å svare så bra jeg kunne med tanke på det jeg visste der og da, men da ting kom ut en måned seinere, så hadde det skjedd litt mer, sier han til Dagbladet.

Om kritikken han fikk i etterkant, sier han:

- Det er litt leit om folk mente det de sa, men det får de stå for selv. Det jeg skrev for en måned siden var det jeg følte der og da. Som jeg skrev, så har jeg stolt på at FIFA gjør den jobben de skal gjøre, men det har kanskje ikke helt vært saken den siste tida. Det har kommet fram ting som ikke er bra for verken FIFA eller fotballen. Det er bra at det kommer ut, så at man få ryddet opp, sier han.

- Er du overrasket over det som nå er blitt kjent?

- Vi vet jo ikke så mye ennå. Det blir spennende å se, og jeg håper de får ryddet opp sånn at de finner en god ordning på hvordan FIFA skal bli i framtida.

Ikke helt Northug Skjelbred forteller at han kommer til å følge saken videre. Samtidig ser landslagskapteinen fram til å møte Sverige i treningskamp på mandag.

- Det er moro å møte Sverige. Det er jo nabostorheten fra gammelt av. For oss er det noen gamle kolleger og en god motstander som kommer på besøk. Det hadde vært artig for oss å slå dem.

- Du er ikke like frekk mot svenskene som Petter Northug?


- Nei, men det er greit at han er litt frekk mot svenskene, for han er jo best i det han driver med. Det er artig og setter farge på sporten.

- Hvor viktig er det for dere med tanke på selvtilliten å spille en god kamp nå etter 1-5 mot Kroatia sist?

- 5-1 ble litt mye. Vi har litt å revansjere. Å spille på Ullevaal, forhåpentligvis foran en del folk, mot Sverige kan bli bra. Det er jo litt ekstra rivalisering mellom oss og dem.

• Norge møter Sverige mandag kveld og Aserbajdsjan neste fredag. Begge kampene sendes på Max.

FERDIG: Sepp Blatter har annonsert at han trekker seg som FIFA-president. Foto: Xinhua / Polaris / NTB Scanpix
FERDIG: Sepp Blatter har annonsert at han trekker seg som FIFA-president. Foto: Xinhua / Polaris / NTB Scanpix Vis mer