Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjelbred stupte RBK til gruppespillet

Senket krigersk Brøndby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rosenborg - Brøndby 3-2.

Brøndby-trener Tom Køhlert understreket  at målet om gruppespillplass helliget alle midler foran returmøtet med Rosenborg, og førsteomgangen danskene leverte, vitnet om et lag som ikke hadde tenkt å gi seg uten sverdslag.

Selv etter at Didier Konan Ya og Rosenborg tok ledelsen etter kvarteret på både godt og heldig vis, var utgangspunktet det samme;  Brøndby måtte opp og score to mål, og det skulle de få.

Utnyttet tafatt RBK

Morten «Duncan» Rasmussen grep begjærlig muligheten da Samuel Holmén snublet Ousman Jallows strålende forarbeid videre, og banket inn utligningen helt nede ved stolperoten.

Da var det spilt 26 minutter, og bare ti minutter senere skulle Brøndby ha et vaklende Rosenborg ytterligere i kne.

Jan Kristiansen utnyttet håpløst svakt RBK-press og fikk gå uforstyrret innover i banen før han avsluttet i  lengste hjørne via fingertuppene til Rune Almenning Jarstein, og et betegnende punktum på en ytterst svak omgang fra hjemmelaget.

- Etter første omgang var jeg forbannet fordi vi var for feige. Vi hadde litt for mange tanker om at vi kanskje ikke skulle vinne. Da blir vi for passive, og blir nummer to og tre på ballen, sier Erik Hamrén til NTB.

PERLESCORING: Per Ciljan Skjelbreds flotte avslutning etter strålende forarbeid av John Pelu, avgjorde kampen til Rosenborgs fordel. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
PERLESCORING: Per Ciljan Skjelbreds flotte avslutning etter strålende forarbeid av John Pelu, avgjorde kampen til Rosenborgs fordel. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Tok grep 

Men kampbildet skulle imidlertid endre seg som det gjorde i København for to uker siden, da også vertene var langt under pari før hvilen, men kom tilbake etter et kvarters taktikkprat i garderoben.

Rosenborg skulle for alvor finne fasongen da en svak Iversen-erstatter, Besart Berisha, ble tatt av banen til fordel for John Pelu, et bytte som skulle betale seg for Erik Hamrén og co.

Den lynhurtige svensken skulle vise seg fra sin beste side da han parkerte en annen innbytter, Mark Howard, på venstresiden, tok seg til dødlinja og prikket inn Per Ciljan Skjelbred på et løp fra dypet.

RBK-juvelen timet både løp og opphopp perfekt, og stupte inn utligningen på utsøkt vis.

Sapara spikret igjen kisten

Med et kvarter igjen og spille og én Brøndby-scoring unna Europa-exit, lå alle forhold til rette for neglebiting blant majoriteten av de 15 460 tilskuerene på Lerkendal.

Det ventede danske stormløpet skulle imidlertid la vente på seg, og i stedet skulle Marek Sapara roe trønderske nerver da dommer Alan Kelly slo knallhardt ned på holding av Roar Strand i feltet.

image: Skjelbred stupte RBK til gruppespillet

På tross av å ha sløst bort tre gode frisparkmuligheter tidligere i kampen, var Sapara fininnstilt da avstanden var nede i elleve meter og hamret ballen uttagbart bak Stephan Andersen.

Det tok den siste piffen ut av gulkledde dansker, og dermed stiller Norge med minst én ball i bollen når gruppene til UEF-cupen skal trekkes.

- Det er godt med nok en høst med europacup. Vi har alle muligheter til å gjøre det bra i gruppespillet, det er opp til oss selv, sier Rosenborgs 2-2-målscorer Per Ciljan Skjelbred til NTB.

Det er en oppfatning Erik Hamrén deler.

- Ambisjonen må være å bli blant de 3 beste og gå videre til kampene neste vår, understreker Hamrén.

HOPPENDE GLAD: Erik Hamrén traff med de taktiske justeringene i andre omgang, og RBK-oppturen under svenskens ledele fortsetter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!