Skjelbred var «svært nær» en overgang til Villarreal

- Var ingen vits i å bli i Hamburg.

ALT I ORDEN: Per CIljan Skjelbred (t.h.) er glad for at han har fått orden på klubbtilværelsen. Her i håndholdt duell med Anders Konradsen på kveldens landslagstrening i London. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ALT I ORDEN: Per CIljan Skjelbred (t.h.) er glad for at han har fått orden på klubbtilværelsen. Her i håndholdt duell med Anders Konradsen på kveldens landslagstrening i London. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

LONDON (Dagbladet): I helga ble Per Ciljan Skjelbred igjen klar for Hertha Berlin, nå som følge av en permanent overgang fra Hamburg. Treårskontrakten ble underskrevet ett år etter at han forrige gang dro til den tyske hovedstaden, da som leieobjekt.

- Det har ligget i kortene ganske lenge, men det har vært en del som er kommet imellom som har utsatt prosessen. Men jeg er veldig glad og fornøyd med at dette er i boks, både for min egen og familiens del, sier tobarnsfaren.

- Ingen vits i å bli Nå er han i London, hvor det norske landslaget møter England til privatkamp på onsdag. Mens nyhetssendingene på tv-er rundt oss forteller om aktivitetene på overgangsvinduets siste timer, kan familien Skjelbred se framover: De fire fant seg godt til rette i Berlin i fjor, og trondhjemmeren blomstret stort som fotballspiller. Derfor har det ikke vært noen hemmelighet at han ønsket å forlenge avtalen med Hertha.

Å bli i Hamburg var i alle fall ikke noe alternativ, innrømmer han overfor Dagbladet:

- Det måtte jo bli noe, svarer han når vi spør hvor sikker han var på at det skulle bli en overgang.

- Det var ingen vits i å bli der. Jeg tror både jeg og klubben skjønte at det bare kunne gå en vei.

- Fraråder du andre å dra til Hamburg?

- Nei, det gjør jeg ikke. Men for min del satte jeg noen krav, og når de kravene ikke ble fulgt opp eller hørt, så var det ganske greie signaler å få.

- Hvilke krav?

- Nei, det vil jeg ikke gå inn på.

Nær Spania Flere andre klubber var også på banen i sommer. Ikke minst kunne det fort blitt en avtale med Villarreal i den spanske toppdivisjonen.

- Det var veldig nært en overgang til Spania, absolutt, sier Skjelbred.

- Kan du bekrefte at Villarreal var en av dem?

- Jeg kan si at det var to klubber, men navnene er ikke så interessante. Men det var mye prat og fram og tilbake. Da det rette tilbudet ikke kom på bordet, ble det ikke noe av.

- Ikke vanskelig Skjelbred bekrefter at det teller tungt i regnestykket at familien på fire trives så godt i huset i Berlin:

- Det viktigste er det fotballmessige. Det er jobben min. Men når begge deler klaffer, og du får en plass du trives, hvor du har en klubb som setter pris på deg som spiller og en trener som liker deg og jobben du gjør veldig godt, så var det ikke noe vanskelig, egentlig, sier Skjelbred.

- Men det sosiale betyr også en del. Barna vet hva de går til, og vi kan holde på kontakten med vennene våre i Berlin.