SPENNENDE INNSPURT: Per Ciljan Skjelbred og Norge trener til de avgjørende kampene i EM-kvaliken. I morgen venter Malta på et fullsatt Ullevaal. Tirsdag er Italia motstander i Roma. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
SPENNENDE INNSPURT: Per Ciljan Skjelbred og Norge trener til de avgjørende kampene i EM-kvaliken. I morgen venter Malta på et fullsatt Ullevaal. Tirsdag er Italia motstander i Roma. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer

Skjelbreds løps­kapasitet vekker oppsikt i Tyskland

Når Hertha Berlin spiller kamp, løper Per Ciljan Skjelbred (28) rundt 13 kilometer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

LILLESTRØM (Dagbladet): Sammen med de andre gutta på fotballandslaget forbereder Skjelbred kvalikkampen mot Malta i morgen. Tirsdag venter Italia.

Det er nå det skal skje. Det er nå det avgjøres om Norge går direkte til EM-sluttspillet i Frankrike, eller må via playoff.

Kaptein Skjelbred er i kanonform. I 2-0-seieren over Kroatia 6. september spilte han en av sine beste landskamper. Etterpå har midtbanespilleren løpt og løpt på et Hertha Berlin som ligger på en overraskende fjerdeplass.

Per Ciljan Skjelbred Født: 16. juni 1987 i Trondheim.Klubb: Hertha Berlin.Posisjon: Midtbane.Tidligere klubber: Rosenborg og Hamburg.Landskamper/mål: 34/1.

Statistikk

«Darida og Skjelbred løper Bundesliga i senk», skrev storavisa Bild nylig. Avisa siktet til nordmannen og lagkamerat Vladimir Darida (26), og trakk fram en statistikk fra kampen mot Köln i september. Den kunne fortelle at tsjekkiske Darida løp 13,76 kilometer i løpet av 90 minutter. Skjelbred løp 12,87 kilometer. Ingen andre spillere, verken i kampen eller på andre lag, kunne matche løpskapasiteten til de to i den Bundesliga-runden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn