Du leser nå Dagbladet Pluss

Skjelbreds løps­kapasitet vekker oppsikt i Tyskland

Når Hertha Berlin spiller kamp, løper Per Ciljan Skjelbred (28) rundt 13 kilometer.

SPENNENDE INNSPURT: Per Ciljan Skjelbred og Norge trener til de avgjørende kampene i EM-kvaliken. I morgen venter Malta på et fullsatt Ullevaal. Tirsdag er Italia motstander i Roma. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
SPENNENDE INNSPURT: Per Ciljan Skjelbred og Norge trener til de avgjørende kampene i EM-kvaliken. I morgen venter Malta på et fullsatt Ullevaal. Tirsdag er Italia motstander i Roma. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Sammen med de andre gutta på fotballandslaget forbereder Skjelbred kvalikkampen mot Malta i morgen. Tirsdag venter Italia.

Det er nå det skal skje. Det er nå det avgjøres om Norge går direkte til EM-sluttspillet i Frankrike, eller må via playoff.

Kaptein Skjelbred er i kanonform. I 2-0-seieren over Kroatia 6. september spilte han en av sine beste landskamper. Etterpå har midtbanespilleren løpt og løpt på et Hertha Berlin som ligger på en overraskende fjerdeplass.

Statistikk

«Darida og Skjelbred løper Bundesliga i senk», skrev storavisa Bild nylig. Avisa siktet til nordmannen og lagkamerat Vladimir Darida (26), og trakk fram en statistikk fra kampen mot Köln i september. Den kunne fortelle at tsjekkiske Darida løp 13,76 kilometer i løpet av 90 minutter. Skjelbred løp 12,87 kilometer. Ingen andre spillere, verken i kampen eller på andre lag, kunne matche løpskapasiteten til de to i den Bundesliga-runden.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.