Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tsjekkia - Norge - 2 dager igjen

Skjelbreds to ansikter

Suksess i Hertha Berlin - middelmådig for Norge.

INGEN GRUNN TIL Å SMILE: Per Ciljan Skjelbred har svingt i prestasjonene for Norge.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
INGEN GRUNN TIL Å SMILE: Per Ciljan Skjelbred har svingt i prestasjonene for Norge.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tsjekkia - Norge, på MAX fredag klokka 20.45

BERLIN (Dagbladet): I Tyskland får Per Ciljan Skjelbred skryt uke etter uke. For det norske landslaget i fotball varierer innsatsen, og han kan være direkte usynlig. Hvorfor?

- Ja, det har vært en god start i Hertha Berlin, sier 29-åringen når vi møter ham i den tyske hovedstaden. Fotballandslaget lader opp her før kampen i VM-kvalifiseringen mot Tsjekkia fredag.

Berlin er hjembyen til Skjelbred. Byens stolte fotballag ligger på fjerdeplass i Bundesliga. Både keeper Rune Almenning Jarstein og midtbanespiller Skjelbred er to av nøkkelskikkelsene på laget.

Annerledes er det for Norge. Skjelbred, som også er kaptein, blir ofte byttet ut. Og børskarakteren svinger kraftig.

Les også: Slik kommenterer Jarstein sensasjonelle tall

Omstilling

- Jeg har to forskjellige roller. Såpass ærlig må jeg være, sier han.

GRUNN TIL Å SMILE: Hertha Berlin ligger på fjerdeplass i Bundesliga etter ti runder. Og Per Ciljan Skjelbred (i midten) har vært god. Foto: NTB Scanpix
GRUNN TIL Å SMILE: Hertha Berlin ligger på fjerdeplass i Bundesliga etter ti runder. Og Per Ciljan Skjelbred (i midten) har vært god. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- I Hertha har jeg en mer sentral rolle på midtbanen. Oppgaven min er å vinne baller og sette i gang angrep. Slik er det ikke på landslaget. Jeg er på kant, og det er en omstilling.

- Hva tenker du om hyllesten i Tyskland og «slakten» i Norge?

- Når vi taper kamper får du sjelden god tilbakemelding. Men jeg vet hva jeg kan. Og forhåpentligvis får jeg det ut mot Tsjekkia.

Fri rolle

Så hvorfor bruker ikke Per-Mathias Høgmo ham i en Hertha-rolle på landslaget?

- Vi får se hva vi ender opp med mot Tsjekkia, sier treneren.

- Jeg vet hvor Per spiller til daglig. Men hos oss har han gjort en god jobb i en fri rolle på kant. Han åpner for backen som kommer bak. Det er mange som konkurrerer om de samme plassene. Det gjelder å utnytte hver enkelt.

Kniven på strupen

Skjelbred påpeker at han utfordrer Høgmo på flere områder. Men ikke om rollen på laget.

FAMILIEMANN: Per Ciljan Skjelbred fikk besøk av familien da Norge trente i Berlin mandag kveld.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FAMILIEMANN: Per Ciljan Skjelbred fikk besøk av familien da Norge trente i Berlin mandag kveld.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Det er han som er sjef.

Norge spiller med kniven på strupen på Eden Arena om to dager.

Tyskland leder gruppa og har ni poeng. Deretter følger Aserbajdsjan (sju poeng), Nord-Irland (fire poeng), Norge (tre poeng), Tsjekkia (to poeng) og San Marino (null poeng).

Tyskland vinner – etter alle solemerker – gruppa. Samtidig går åtte av de ni beste gruppetoerne til playoff. Der ligger Norges sjanser.

- Vi må være gode defensivt og score mål. Det er dette Tsjekkia-kampen handler om, påpeker Skjelbred.

VM-kvalik, gruppe c
1.Tyskland330080+89
2.Aserbajdsjan321020+27
3.Nord-Irland311142+24
4.Norge310245-13
5.Tsjekkia302103-32
6.San Marino300319-80

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!