Skjelbreid-jentene slapp dopskandale

Søstrene Ann-Elen Skjelbreid (29) og Liv Grete Skjelbreid-Poiree (26) kunne uvitende ha blitt ofre for en dopingskandale forrige uke.

Søstrenes våkne lege kan ha reddet Ann-Elen og Liv Grete fra å gå i dopingfella i tyske Oberhof.

Skjelbreid-søstrene sliter med astma og er avhengig av medisiner. Ved en tilfeldighet oppdaget jentenes astmalege i Bergen, Knut Håvåg, at medisinen jentene bruker trolig ville havne på dopinglisten med virkning fra nyttår.

Håvåg var ikke sikker siden det ikke forelå informasjon fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) før fem dager etter at den nye regelen var trådt i kraft.

5. januar mottok Norges Idrettsforbund brevet med regelendringen fra IOC. Brevet var datert 29. desember, skriver Bergens Tidende.

- Tenk om vi ikke hadde fått snusen i dette i tide. Da kunne jentene ha gått i dopingkontroll etter å ha brukt et preparat ingen visste var ulovlig. Det er en skandale at ikke IOC har gått ut i god tid med informasjon om regelendringen, sier Knut Håvåg til Bergens Tidende.

Selv ikke dopinglaboratoriet ved Aker Sykehus hadde fått beskjed om regelendringen for astmamedisin. Ann-Elen Skjelbreid og Liv Grete Skjelbreid-Poiree kan derfor trolig takke Håvåg for at de unngikk å komme i en ubehagelig situasjon.

- Flaks at vi har en våken lege som følger med, ellers hadde vi ikke visst at vi brukte medisin som fra nyttår ikke lenger er tillatt, sier Ann Elen Skjelbreid.

(Dagbladet.no)