Skjelbreid skjøt bort seieren

Ann-Elen Skjelbreid skjøt bort seieren i kvinnenes verdenscupåpning i dag. Uten de to bommene hun pådro seg ville hun slått vinneren Magdalena Forsberg klart. Nå ble det bare fjerdeplass, snaue halvminuttet bak den svenske vinneren.

Fjorårets verdenscupener Forsberg vant kvinnenes 7,5 kilometer etter feilfri skyting. Hun var 20,5 sekunder foran toeren, Corinne Niogret fra Frankrike og 27,9 sekunder foran russiske Galina Kukleva på tredje.

Søstrene Ann-Elen og Liv Grete Skjelbreid tok 4. og 5. plassen. Begge pådro seg to bom i skytingen og var henholdsvis 28,4 og 55,9 sekunder bak vinneren.

- Jeg prøvde ikke å gamble på stående. At man kan bomme er slikt som kan skje, sa Ann-Elen Skjelbreid, som så førsteplassen forsvinne med bommen på liggende.

Med en bom til på stående ble også muligheten til en pallplassering ødelagt for jenta fra Hålandsdalen, som leverte sitt beste langrenn på svært lenge.

Søsteren også med
Søsteren Liv Grete lå også godt an foran siste stående skyting. Hun satset alt på et kort og fikk to bom på sine to første skudd. Hun skjerpet seg og skjøt ned de tre neste, men muligheten til en topplassering ble ødelagt.

- Dette var solid bra, synes jeg. Det var veldig positivt med Ann-Elens langrenn, og det viste seg at både blant guttene og jentene måtte man skyte feilfritt for å vinne, sa landslagssjef Audun Svartdal, som også gledet seg over Gro Marit Istads gode plassering.

Førsteårssenior Istad tok en oppløftende 11. plass med en bom på liggende, mens Gunn Margit Andreassen tok 18. plassen. Andreassen pådro seg sin bom på stående.

- Det var veldig gledelig med Gro Marit. Det viser at det skal bli kamp om plassene på stafett-laget når Annette Sikveland blir klar igjen etter sine kneproblemer. Hun har slitt med et såkalt «jumpers knee», men er så vidt begynt å trene igjen, sa Svartdal.

(NTB)