Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjeldal klar for OL

RAMSAU: Kristen Skjeldal trosset en sykdomspreget kropp og gikk inn til en flott 4.plass på lørdagens verdenscupfellesstart i langrenn. Det betyr OL-tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det gjør vel det, men jeg får la sjefen ta ut laget. Men jeg visste at jeg kunne gå meg til en plass hvis det fungerte i dag, sa en lykkelig Skjeldal til NTB.

Bulken-løperen åpnet rolig og lå midt i feltet på de fire første rundene. Da det ble action på den femte runden kastet han seg på og lot det stå til.

- Jeg var usikker på kroppen etter å ha vært småsyk, men følte jeg ikke hadde noe å tape. Kjente etter hvert at det var mye å hente ut, og da var det bare å henge med så lenge jeg kunne. Utrolig inspirerende å være med Elofsson, Bjørndalen og Hoffmann nesten helt inn, innrømmet Skjeldal.

- Nå er jeg bare kjempefornøyd. Skiene var glimrende, jeg gir honnør til smørerne for denne plasseringen. En flott julepresang til meg selv.

Espen Bjervig var aktiv i feltet de første fire rundene, men klarte ikke henge helt med da Elofsson giret ned etter 2 mil. I løpet av et par kilometer var han distansert med halvminuttet, men Bjervig samlet seg så pass at det holdt til en 14.plass i mål.

Tore Ruud Hofstad viste også fine takter underveis, men «fikk det» nok litt mot slutten og var 1.19 minutter bak vinneren i mål på en 27.plass.

(NTB)

Hele Norges coronakart