Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skjeller ut ekspertene

Og i samme slengen tar Vidar Riseth med seg de andre Tippeliga-trenerne.

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Med mediaspekulasjonene om Ola By Rises Lerkendal-fremtid hengende tungt over brakka, var det fremdeles god stemning på RBK-lunsjen.

For ifølge Vidar Riseth er det nettopp det det er. Mediaspekulasjoner.

Og da gidder ikke spillerne bruke tid på det heller.

- Det er media som har kjørt den biten der. Vi spillerne har ikke brukt èn tanke på den biten der, sier Vidar Riseth til Dagbladet.no.

- Det kan bli en kjempesesong. Vi leder fortsatt serien, og vi kan fortsatt gå videre i Champions League. Gjør vi de to tingene skal det bli artig å se hva pressen skriver når de skal oppsummere sesongen, fortsetter han.

For mange borte

Riseth fnyser av alle forståsegpåerne som mener mangt og mye om hva som har gått galt i år. Selv mener han det er to store forskjeller på Rosenborg anno 2004 og Rosenborg anno 2003.

Samlet sett kan det oppsummeres i kontinuitet i treningsarbeidet.

For:

- I fjor haddevi to, toppen tre spillere borte med landslaget. I år har vi hatt opp ni spillere borte på en gang, og i tillegg har to av unggutta vært med landslag. Det blir elleve spillere borte, det. Da er det vanskeligere for Ola å ha gode nok treninger når han må hente opp juniorer for å fylle opp, sier Riseth.

- Og all respekt for juniorpsillerne, men de vinner ikke Tippeligaen. De er tross alt juniorer.

- Rosenborgs treninger blir dårligere i de periodene så mange er borte, sier han, og legger til at skader på nøkkelspillere som Ørjan Berg, Roar Strand, og ham selv ikke akkurat har bidratt i treningssammenheng.

Derfor har heller ikke Rosenborg anno 2004 klart å være så stabilt gode som de har vært før om årene.

Uttaler seg på sviktende grunnlag

Det er med andre ord ikke Ola By Rise. Ikke at spillerne er for dårlig trent. Og ikke at det er misnøye i spillergruppa.

Mener Riseth.

Og har ingenting til overs for de såkalte ekspertene som Ivar Hoff.

- At vi er for dårlig trent? På hva slags grunnlag sier han det? Han har ikke vært og sett på en eneste trening en gang, sier Riseth til Dagbladet.no.

- Det er bare tullprat!

- Trenere bør holde kjeft

Ikke har han sans for at andre lags trenere uttaler seg om hvem som bør vinne serien i år heller. Han tenker spesielt på Ståle Solbakken som visstnok skal ha uttalt at han ønsker seg Vålerenga som seriemester.

- Det blir helt feil at trenere i Tippeligaen håper håper på at andre lag skal vinne serien. Det er et dårlig signal, sier Riseth.

- Sånne spørsmål bør dem ikke svare på.

- Solbakken skal jo ta ut laget sitt mot Vålerenga til søndag. Hva gjør han da?, spør han videre.

- Heldigvis har de noe å spille for.

- Vinner Rosenborg serien i år?

- Ja.

- Så sikker?

- Hadde jeg ikke hatt trua på det hadde jeg ikke spilt i Rosenborg, sier han med et smil.

<B>TROR PÅ SUKSESS:</B> Vidar Riseth, her sammen med Frode Johnsen, tror på suksess og driter i hva ekspertene mener.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media