Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjeller ut Nagano-OL

NAGANO (Dagbladet): Snø og tåke har gjort alpint til en utsatt OL-gren. I dobbelt forstand. Tidsskjemaet er presset til det ytterste, og FIS-president Marc Hodler bruker enhver anledning til å skjelle ut Nagano-lekene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forholdet mellom Hodler og presidenten i organisasjonskomiteen, Eishiro Saito, har hele tida vært svært anstrengt.

Det startet allerede med åpningsshowet, der Hodler omtalte de involverte sumobryterne som «fettberg med bleier» og latterliggjorde hele seremonien.

De siste dagers transportkaos, værtrøbbel og alpin-utsettelser har gitt ski-sjefen ytterligere vann på kritikk-mølla.

Og han gir seg neppe med det, selv om arrangøren har liten styring med det som kommer ovenfra.

De som er direkte involvert i alpinbakkene, har i alle fall en mer forsonlig holdning til avlysningene:

- Det er en utendørsidrett vi driver med. Da må vi regne med at ikke alt går som planlagt, sier Jan Ove Nystuen.

Rammer alpinfolket

Det lunefulle februar-været i OL-området har gjort åpningsdagene til en øvelse i tålmodighet. Både for utøvere, publikum og de mange tusen frivillige medhjelperne. Utsettelsene og avlysningene har stort sett rammet alpinfolket, og nå begynner det å tære hardt på reservedager.

Et program som i utgangspunktet er tettpakket, tåler ikke særlig mange avlysninger. I så fall blir enden på visa den samme som forrige gang Japan samlet verdens toppalpinister til mesterskap; i Morioka-VM i 1993. Der rakk de aldri å kåre noen mester i super-G.

- Fartsøvelsene, som er de mest utsatte, må være unnagjort innen mandag. Det tror jeg arrangøren klarer, sier Jan Ove Nystuen _ norsk alpinsjef med optimismen i behold.

- Det kan bety at enkelte øvelser må foregå under alt annet enn optimale forhold. Men det er bedre enn avlysninger.

Ingen reserveløsninger

Kilder som står Den olympiske komité (IOC) nær, sier til Dagbladet at OL-arrangøren så seint som et par måneder før lekene startet ikke hadde reserveløsninger klare. Det gjaldt også transportsystemet. Det var nær ved å bryte sammen allerede i første sving - i forbindelse med søndagens mislykkede utforrenn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!