Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjeller ut skiledelsen i internt avskjedsbrev

Tidligere leder for alpinkomiteen, Trond Olsen, med krasst avskjedsbrev.

RASER: Den norske skitoppen får gjennomgå i et internt avskjedsbrev sendt av den tidligere lederen i alpinkomiteen, Trond Olsen. På bildet er skipresident Erik Røste. Foto: Scanpix/Stian Lysberg Solum
RASER: Den norske skitoppen får gjennomgå i et internt avskjedsbrev sendt av den tidligere lederen i alpinkomiteen, Trond Olsen. På bildet er skipresident Erik Røste. Foto: Scanpix/Stian Lysberg Solum Vis mer

(Dagbladet): Mandag denne uken trakk Trond Olsen seg fra sin stilling som leder for alpinkomiteen og fra styret i Norges Skiforbund grunnet intern uenighet.

I et internt avskjedsbrev sendt til et samlet skistyre, som VG har fått tak i, går den tidligere lederen hardt ut mot en ukultur i toppen av Ski-Norge.

Olsen skal ha tredd inn i jobben med en oppfatning om at alpingruppa gikk mot et nullresultat. Lite visste han, at komiteen han var leder for, gikk mot et underskudd på nesten fem millioner kroner, skriver VG.

Følte seg motarbeidet

Ifølge VG skal Olsen ha følt seg motarbeidet av deler i administrasjonen og toppen av Norges skiforbund, i hans forsøk på å friske opp økonomien.

«I en organisasjon som løpende har vært utsatt for anklager for manglende ydmykhet, er det svært urovekkende å se hvordan beslutningsprosessen innad i NSF egentlig henger sammen», skriver Olsen i brevet.

Ingen kommentar

Skipresident Erik Røste ville ikke kommentere detaljene i brevet, men sier til VG at «Det er ingen hemmelighet at alpint går en fremtid i møte med økte inntekter. Det ser lyst ut. Men skistyret forventer at det gjøres tiltak som følge av overforbruket».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling