Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjeller ut Solskjær-dyrkende nordmenn

Svenskene lei «fullstendig idiotiske nordmenn».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens Henke Larsson og Ole Gunnar Solskjær benytter enhver anledning til å skryte hverandre opp i skyene, småkrangler nordmenn og svensker om hvem av dem som er størst og fortjener mest spilletid.

I går valgte Sir Alex Ferguson for andre gang på rad å starte med Larsson ved siden av Wayne Rooney. Solskjær måtte igjen nøye seg med 10 minutter som innbytter for nettopp Larsson.

Svensken gikk denne gangen målløs av banen, og da var ikke skadefryden fra enkelte nordmenn langt unna.

Fotballkommentatoren i Sveriges største avis, Aftonbladet, mottok nesten umiddelbart e-poster fra det han beskriver som «fullstendig idiotiske nordmenn».

Motbydelige mail

I sin kommentar i dagens Aftonbladet går Peter Wennman kraftig til angrep på broderfolket i vest, og spør seg hva som egentlig feiler ryggsekkfolket.

«Ettersom Henke ikke gjorde mål mot Aston Villa i ligaen i går syntes vel en masse folk foran TV-apparatene at Larsson er en overvurdert, oppskrytt figur, en one-match-wonder. En oppfinnelse av svensk presse, rett og slett. Jeg har allerede mottatt en del motbydelige mail fra fullstendig idiotiske nordmenn som tror at hele Premier League i fortsettelsen handler om en landskamp mellom Henrik Larsson og Ole Gunnar Solskjær. Hva er det som feiler ryggsekkfolket?» skriver Wennman.

Han mener svenskene er langt rausere når de omtaler Ole Gunnar Solskjær, enn det nordmennene er med Henke.

NORSK-SVENSK LANDSKAMP?: I Norge ser man på Henke Larssons ankomst i Manchester som en norsk-svensk landskamp,mener Aftonbladets kommentator. «Vi skriver så vakkert vi kan om Solskjær og unner ham all framgang, men nå som det er kommet en svenske til United og dyttet Ole Gunnar ned på rangstigen, da freser hver eneste nordmenn snørr ut av neseborene som en Harald Grønningen etter en femmil på ski.» skriver han. Foto: AP
NORSK-SVENSK LANDSKAMP?: I Norge ser man på Henke Larssons ankomst i Manchester som en norsk-svensk landskamp,mener Aftonbladets kommentator. «Vi skriver så vakkert vi kan om Solskjær og unner ham all framgang, men nå som det er kommet en svenske til United og dyttet Ole Gunnar ned på rangstigen, da freser hver eneste nordmenn snørr ut av neseborene som en Harald Grønningen etter en femmil på ski.» skriver han. Foto: AP Vis mer

«Vi skriver så vakkert vi kan om Solskjær og unner ham all framgang, men nå som det er kommet en svenske til United og dyttet Ole Gunnar ned på rangstigen, da freser hver eneste nordmenn snørr ut av neseborene som en Harald Grønningen etter en femmil på ski. Vil dere ha en fight? Er det på den måten dere vil ha det? I så fall setter jeg pengene mine på Larsson de neste ukene.» skriver fotballkommentatoren.

Overfor Dagbladet.no utdyper Wennman hva han mener:

- Det virker som dette er en ømfintlig område for dere nordmenn. Mange norske United-fans synes vi plumper inn på deres territorium. Dere har hatt Ole Gunnar så lenge, og så kommer Henke og stjeler oppmerksomheten. Jeg synes egentlig det er litt morsomt, sier han.

- Hvordan ser dere på Solskjær i Sverige?

- Vi er jo vant med å se ham i United. Vi elsker ham, men for nordmenn er det nytt at en svenske plutselig får overskriftene, sier Wennman til Dagbladet.no.

Egoistisk Ronaldo

Nesten umiddelbart etter at Solskjær kom på banen lørdag, kunne han scoret sitt tiende mål for sesongen. At det ikke skjedde skyldes trolig bare egoisme fra Cristiano Ronaldo.

For i stedet for å sentre til Solskjær som hadde tilnærmet åpent mål, valgte månedens spiller i november og desember å skyte selv fra skrå vinkel. Det endte bare med corner for United.

image: Skjeller ut Solskjær-dyrkende nordmenn

For å illustrere hvordan han hever seg over den norske småligheten, skriver Wennman at han ble oppriktig oppgitt da Ronaldo avsluttet selv.

«Jeg kan meddele mine firbente venner fra Norge at jeg ble alldeles vanvittig skuffet da Solskjær bare hadde vært på banen i ti sekunder. Cristiano Ronaldo, til høyre i straffefeltet, kunne bare lagt inn ballen til en helt fri Solskjær, og det ville vært mål. Hvilken story, «supersub» bytter med Larsson og scorer umiddelbart! Men Ronaldo valgte å være ego og skjøt fra vanskelig vinkel. Bedrøvelig.»

Wennman håper uansett Ferguson starter med Louis Saha som Rooneys spissmakker neste helg, når United og Arsenal braker sammen på Emirates Stadium.

Larsson tror han starter på benken, sammen med Solskjær.

«Sorry, Norge.» avslutter han kommentaren med.

• Din mening: Fortjent kritikk fra Wennman?

<B>BARE NESTEN:</B> Nærmere enn dette kom ikke Henrik Larsson scoring mot Aston Villa i går. Svensken spilte en god kamp, men umiddelbart etter kampslutt fikk Aftonbladets kommentator flere skadefro e-poster fra nordmenn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!