Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjelt ut av Parma-spillere for «meningsløs» seier

Huseklepp fikk kultursjokk etter å ha vunnet 2-1.

ANDRE HOLDNINGER: Erik Huseklepp og lagkompisene i Bari gjorde seg mektig upopulære blant Parma-spillerne etter å ha vunnet 2-1 på bortebane - fordi de uansett var fortapt i Serie A. Her er Huseklepp i aksjon mot Catania. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ANDRE HOLDNINGER: Erik Huseklepp og lagkompisene i Bari gjorde seg mektig upopulære blant Parma-spillerne etter å ha vunnet 2-1 på bortebane - fordi de uansett var fortapt i Serie A. Her er Huseklepp i aksjon mot Catania. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

BARI/OSLO (Dagbladet): Et grunnleggende prinsipp i all toppidrett er at man alltid gjør sitt beste - og i hvert fall ikke presterer dårligere med vilje fordi noen andre ønsker det.

Erik Huseklepp har imidlertid fått merke kulturforskjellen i norsk og italiensk fotball siden han ble Bari-spiller i januar.

Etter å ha slått Parma 2-1 tidligere denne måneden - hvor vinnermålet ble scoret i det 90 . minutt - opplevde han at motspillerne var fly forbannet på vei inn i garderoben.

Knuffing og hissig diskusjon
Ikke mest fordi de hadde tapt, eller fordi dommeren hadde gjort en tabbe som ble avgjørende for kamputfallet. Men fordi Bari var frekke nok til å vinne når de uansett var fortapt nederst på tabellen.

- De andre lagene ser jo at vi er fortapt. Da vi slo Parma 2-1 borte ble spillerne deres rasende på at vi vant. De skjønte ikke hva vi skulle med poengene. Klubben er selv i en vanskelig situasjon. I spillertunnelen etter kampen ble det knuffing og hissige diskusjoner, forteller Huseklepp i et større intervju i Dagbladets papiravis i dag.

- Ble du selv angrepet?

- Nei, men situasjonen var spesiell. Vi må jo selvfølgelig tenke på oss selv, og kare til oss alle poengene vi kan.

Parma ligger i skrivende stund femte sist på tabellen, tre poeng over streken. Bari er desidert sist, og har ni poeng opp til laget foran seg.

Parma-kaptein Stefano Morrone ble for øvrig utestengt i én kamp etter tunnelbråket, angivelig for å ha gått løs på Baris Marco Rossi.

- Langt unna fair play
Steinar Nilsen har spilt fire sesonger i Serie A, for Milan og Napoli. Han er ikke overrasket over Parma-spillernes reaksjon.

- Dette er dessverre litt av den mentaliteten som henger igjen i Italia og det går tilbake til min tid. Jeg husker godt hvordan dette var: Lag som var fortapt eller i ingenmannsland skulle bidra til de andre som konkurrerte i begge ender. Med andre ord veldig langt mellom fair play-holdningene! skriver Nilsen i en sms til Dagbladet.

Huseklepp har angivelig en klausul i sin kontrakt med Bari som gjør at han kan forlate klubben ved nedrykk. Denne har han aldri bekreftet selv, men etter det Dagbladet kjenner til er han uansett åpen for å bli værende.

Les hele Huseklepp-intervjuet i torsdagens papirutgave av Dagbladet

FIKK KARANTENE: Parma-kaptein Stefano Morrone (til venstre) ble straffet etter bråket i spillertunnelen. Foto: (AP Photo/Luigi Vasini)
FIKK KARANTENE: Parma-kaptein Stefano Morrone (til venstre) ble straffet etter bråket i spillertunnelen. Foto: (AP Photo/Luigi Vasini) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media