Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjelt ut av publikum

Publikum ville ha en sluttspurt til seier, Norges trenere ville det ikke, og i mål sto Frode Olsen og halte ut tida. For å sikre uavgjort på hjemmebane.

ULLEVAAL (Dagbladet): Sekunder etter blåser den slovakiske dommeren i fløyta og et unisont Ullevaal gir landslaget en pipekonsert de seint vil glemme. En surrealistisk episode på Norges landslagsarena. Semb ville trygge det ene poenget. Publikum hadde dårlig tid og ville vinne.

- Jeg ble regelrett skjelt ut av publikum. Men jeg kikket bort på Harald Aabrekk på sidelinja, som nærmest holdt på å gestikulere på seg et hjerteinfarkt. Vi var slitne, og han ba oss roe ned spillet, sier Olsen.

- Men er det ikke feigt å dra ut tida på hjemmebane?

- Som sagt: vi var slitne. Og da synes jeg det er greit å roe det hele ned, sier Olsen.

- Hva synes du om å bli skjelt ut av publikum og pipekonserten etterpå?

- De ville vel se offensiv fotball og flere mål. Men egentlig så driter jeg i hele publikum. De kan pipe eller juble så mye de vil for meg. De kan gjøre hva de vil, sier Olsen, som vrir seg unna spørsmålet om Norge fortjente pipinga fra de kritiske tilskuerne etter kampen.

John Arne Riise forstår publikums frustrasjon.

- Publikum vil vinne. Derfor skjønner jeg at de piper. Men egentlig skal vi alle være fornøyd med ett poeng. Det er fremdeles opp til oss, selv om det blir EM-tur. Vi er ikke avhengig av andre, sier Riise.

Tore André Flo var blant spillerne som reagerte på publikums oppførsel.

Utålmodige

- De var med oss veldig lenge, men ble vel litt utålmodige på slutten. Vi kan jo ikke alltid gjøre som de vil, sier Flo.

Keepertrener Erik Thorstvedt mener også at publikum kunne ha spart seg for å lage hylekor.

- Folk var slitne, og mange ba om å bli byttet ut. Dessuten var vi redde for baklengs, så vi valgte heller å trygge uavgjort. Men det er jo ikke noe hyggelig når publikum piper på oss, sier Thorstvedt.

Drømmeredning

Frode Olsens kanonredning etter 20 minutter karakteriserer han som en estetisk nytelse.

- Det er ikke mange ganger i løpet av karrieren man får gleden av å gjøre slike redninger. Spillere kan snakke om drømmetreff på ballen. Dette var en drømmeredning. Jeg gleder meg til å se den om igjen på tv, sier en fornøyd keepertrener.

- Men jeg mener Frode burde klart å holde det første skuddet, legger han spøkende til.

Hovedpersonen selv ler når han får høre om Thorstvedts fleip.

- Det samme sa faktisk André Bergdølmo til meg utpå banen. Du burde holdt den første, sa han. Der og da visste jeg ikke om han tullet. Men så begynte han å flire noe voldsomt, sier Olsen.

Han er ikke vant til å bli fleipet med. Vanligvis er det han som er gjøgleren på laget.

- Fortell om redningene, Olsen.

- Innlegget fra Mutu ble bredsidet i samme hjørnet som jeg slengte meg i. Jeg fulgte hele tida med ballen og fikk heldigvis avverget returen idet jeg reiste meg opp. Det føltes utrooolig deilig.

- Din beste redning?

- Den rager i alle fall høyt. Særlig når det er i en så viktig kvalifiseringskamp, og det samtidig er på Ullevaal. Men jeg har hatt bedre redninger. For eksempel da jeg i Stabæk-perioden avverget en knallhard Bjarmann-heading. Men redningen i dag kommer nok på flere skrytevideoer enn min egen. Tipper jeg blir dagens spiller i CNN, ler han.

REDDET NORGE: - Egentlig så driter jeg i hele publikum. De kan pipe eller juble så mye de vil for meg, sa Frode Olsen etter at han reddet Norge med sin kjemperedning. <!--/BTEK1-->
IKKE FORNØYD: Publikum ga landslaget en pipekonsert mot <P>slutten av kampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media