Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjelte ut Barcelona for brudd på fair play

I går så Shakhtar-treneren ingenting av skandalemålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Å møte seg selv i døra er blitt en klisjé av helt åpenbare grunner. Stadig flere i sportsverdenen tråkker i salaten, lager ris til egen bak, eller møter seg selv i den berømte døra.

Så også Shakhtar Donetsk-trener Mircea Lucescu.

I går kveld gikk laget hans videre fra gruppespillet i Champions League, samtidig som de sendte danske FC Nordsjælland ut av turneringen.

Med et skandalemål.

Så ikke
Alle på banen var tilsynelatende enige om at Shakhtar skulle spille ballen tilbake til Nordsjællands keeper etter en dropp. Alle, bortsett fra Adriano, som snappet ballen og scoret. Mens de 21 andre spillerne sto og så på.

Det gjorde derimot ikke Shakhtar-trener Lucescu.

- Jeg må beklage det som hendte. Jeg så ikke hva som skjedde fra benken, så jeg spurte hva som var hendt. Adriano sa han hadde scoret på instinkt, var forklaringen til Lucescu etter kampen, skriver Aftonbladet.

Iskald i pausen
Under kampen var nemlig ikke Lucescu i nærheten av å reagere på årets mest usportslige scoring.

- Jeg forsøkte å prate med ham i pausen, da var han helt iskald. Det er trist at det blir slik, sier Nordsjællands sportssjef, Jan Laursen, ifølge avisa.

Etter Adrianos utligning mente danskene at de burde få tilbake ledelsen av Shakhtar. Det mener Laursen Shakhtar-spillerne hadde blitt med på. Om de hadde fått lov.

FÅR SÅ HATTEN PASSER: Mircea Lucescus menn blamerte seg i København i går kveld. Lucescu valgte å se bort underveis i kampen.Foto:  AFP / Torkil Adsersen / Scanpix
FÅR SÅ HATTEN PASSER: Mircea Lucescus menn blamerte seg i København i går kveld. Lucescu valgte å se bort underveis i kampen.Foto: AFP / Torkil Adsersen / Scanpix Vis mer

- Det var Lucescu som hindret dem i å gjøre det, det var helt tydelig, sier Laursen.

Skjelte ut Guardiola
Og så var det det der med døra igjen. For fire år siden var det nemlig Lucescu som raste mot Barcelona og Pep Guardiola etter at spanjolene snudde til seier i sluttminuttene i Donetsk.

På 1-0 til Shakhtar spilte ikke Barcelona ballen tilbake til hjemmelaget etter at Shakhtar hadde laget innkast på grunn av skade på en spiller. Messi utlignet, og Barcelona scoret også vinnermålet like etterpå.

- Det er skammelig at en stor klubb som Barcelona skal oppføre seg på denne måten. Det er en total mangel på fair play, sa Lucescu den gangen.

I går var det mange som skammet seg over Lucescu.

- Jeg håper min yngste sønn hadde gått og lagt seg så han slapp å se det her. Det gikk over alle grenser, oppsummerte Laursen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!