Skjelte ut dommerne

RYKKINN (Dagbladet): Bækkelaget- Buducnost Podgorica 24- 26. Her får de spanske dommerne rå kjeft av Ausra Fridrikas etter hjemmetapet som mest sannsynlig sender BSK ut av Mesterligaen i kvartfinalen. Akkurat som i fjor.

Det varte ikke mange sekundene fra kampen var avblåst før Ausra Fridrikas var i munnhoggeri med herrene Vicente Breto og José Antonio Huelin. Fridrikas snakket fra levra. Og ga pokker i konsekvensene.

- Vanligvis får man ikke kritisere dommerne, men i dag gjorde jeg det, sier hun til Dagbladet.

Det var sluttminuttene som fikk fram sinnet i BSKs beste spiller og toppscorer (ni mål). Da fikk de jugoslaviske jentene stort sett gjøre det de ville i angrep - og ble belønnet med frikast hver gang. Til og med når de mislyktes med flygere.

- I dag avgjorde dommerne kampen, sier Fridrikas.

Rødt kort

I de kaotiske sluttminuttene fikk Buducnost ballen tilbake tre ganger for dommerparet. Til stor frustrasjon fra de gule. BSK-trener Zeljko Tomac reagerte så sterkt at han til slutt fikk rødt kort, og måtte forlate benken i sluttsekundene. Cecilie Leganger ble så provosert at hun slengte ballen i taket.

- Dommerne var dårlige, sier Cecilie.

- Ikke akkurat topp dømming for hjemmelaget dette, nei. Blir det sånn dømming borte også, så kan dette bli jevnt, sier Tomac.

Særlig om Cecilie Leganger hever seg til normal standard. I går reddet hun bare 19 av 45 skudd.

- For lite, sier Leganger.

Som nektet å skylde på forsvarslinja, som ikke klarte å velge mellom formasjonene 6- 0 og 5- 1. Og som heller ikke blokkerte eller støtet på skytterne.

Svake i forsvar

For det er mulig at dommerparet gjorde sitt til at sluttresultatet viste borteseier. Men størsteparten av skylda får BSK-jentene ta sjøl. De holdt åpent hus i forsvar. Tafattheten unyttet gjestene til å pepre Cecilie Leganger med skudd. Oppsummert scoret de jugoslaviske bakskytterne uforstyrret 15 av 26 mål fra distanse.

- Vi er for snille. Lager ikke nok frikast, sier Fridrikas, og viser til motstanderne, som var langt mer hardhendte med Sorina Teodorovic.

BSKs beste skytter fikk føle aggressiviteten på kroppen, og haltet til slutt rundt på banen. Etter pause scoret hun ett mål - kampens siste - på sjumeter.

- Selv om dommerne var dårlige, kan vi ikke skylde på dem for at vi tapte, sier Leganger.

Returkampen spilles 10. mars.

<B>SINTE:</B> Takk-for-kampen-praten ble ikke av det hjertelige slaget mellom Bækkelaget og de spanske dommerne i går. Her gir storscorer Ausra Fridrikas og assistenttrener Erik Andersen klare meldinger til herrene Vincente Breto og José Antonio Huelin.