RISIKERER SPARKEN: Carlos Queiroz risikerer sparken etter å ha skjelt ut dopingkontrollører. I dag var han i avhør. Foto: AFP
RISIKERER SPARKEN: Carlos Queiroz risikerer sparken etter å ha skjelt ut dopingkontrollører. I dag var han i avhør. Foto: AFPVis mer

Skjelte ut dopingkontrollører

Nå kan den tidligere Manchester United-assistenten få sparken.

|||(Dagbladet): Carlos Queiroz førte Portugal til kvartfinale i VM, der seinere verdensmester Spania ble for sterke. Men under oppkjøringen til mesterskapet skjedde det som kan føre til at han får sparken som landslagssjef.

En uannonsert dopingprøve av portugisiske stjerner gjorde Queiroz så irritert at han skjelte ut dopingkontrollørene, som på sin side rapporterte oppførselen videre til fotballforbundet.

Avhørt i dag Den tidligere Manchester United-assistenten og Real Madrid-treneren har oppholdt seg utenlands etter VM, men er nå tilbake i Portugal. Der må han svare på anklagene.

- Carlos Queiroz vil bli avhørt i dag for å svare på anklagene om at han fornærmet portugisiske dopingkontrollører i perioden før VM, heter det i en offisiell uttalelse fra forbundet, ifølge Reuters.

Det kan bety slutten på Queiroz tid som landslagssjef, til tross for at han har to år igjen av kontrakten. Han har kontrakt i to nye år og et knepent tap for Spania etter et mulig offsidemål er ingen skammelig måte å forlate VM på, men de kontroversielle episodene begynner å tårne seg opp for treneren.

Kontroversiell Tidligere i år var han i slåsskamp med en journalist, i tillegg ble Nani sendt hjem med skade fra VM - uten at det ble forklart godt nok til å dempe spekulasjonene om at det var andre grunner.

- Jeg spiste frokost og snakket med en Uefa-kollega på telefonen. Queiroz kom bort til meg og sa en rekke ikke veldig hyggelige ting. Jeg svarte, og da kom han helt opp i meg og angrep meg. Jeg ble tatt på senga, og måtte bare forsøke å forsvare meg, sa journalisten som ble angrepet, ifølge Guardian.

Queiroz vet hva som er på spill og har allerede truet med å trekke inn FIFA dersom han får sparken for utskjellingen av dopingkontrollørene.

Trekker inn FIFA - Hvis forbundet blir presset til å ta «en avgjørelse» på bakgrunn av beskyldningene, er det en klar innblandelse i fotballforbundets selvstendighet. Da vil jeg gå til FIFA med saken, sier Queiroz.

FIFA er knallharde på at nasjonale forbund skal være selvstendige - uten innblanding fra politiske myndigheter eller andre. Av samme grunn truet Sepp Blatter Frankrike med utestengelse under VM etter president Nicolas Sarkozys innblanding.

- Jeg er sikker på at jeg har fotballpresidentens tillit, jeg tenkte bare på lagets beste. Jeg har blitt offer for en offentlig hekseprosess om en sak jeg ennå ikke har fått gi min versjon, sier Queiroz til Reuters.