Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjelte ut hele forsvaret

Stabæk har ikke vunnet en kamp siden 1. juni. Før Odd-kampen forsøkte trener Gaute Larsen å skjelle ut forsvarsspillerne sine. Det hjalp ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): - Tryggheten bakover har vært noe vi har vært gode på tidligere. Derfor har jeg vært litt skuffet over det blant andre Christian Holter og André Muri har prestert, sa Stabæk-trener Gaute Larsen til Asker- og Bærum budstikke før kampen i går.

Sannsynligvis var det for å tenne en bakre firer som har skuffet i de siste kampene. Virkningen uteble.

- En skandalestart, mener midtstopper André Muri.

Det han snakker om er hvordan han og forsvarskollega Christian Holter sto og så på Odd-spiss Martin Wiig løpe mellom dem.

Akkurat dét er barnelærdom i fotball: En forsvarers farligste rom er det han har bak seg. En enkel scoring for Wiig, og baklengs nummer tjue for Stabæk i år. Det er ikke et topplag verdig.

En halvmeter

- Scoringen var min feil. Jeg feilberegnet - og det er for dårlig, forteller Muri som ikke er overbegistret for kritikken Stabæk-sjefen kommer med.

- For å si det sånn: Jeg har utviklet meg på mange ting man ikke ser så lett fra sidenlinja. Jeg har blitt flinkere til å dirigere og å ta ansvar, sier Muri, som forstår at Gaute Larsen mener deler av Stabæk-forsvaret har vært under pari denne sesongen.

- Vi har mer å gå på. Vi misser en halvmeter her og en halvmeter der, forklarer Muri. Slike halvmetere avgjør en fotballkamp.

- Stabæk er gode, de er mye mer presise enn oss, slår Odd-trener Arne Sandstø fast.

Det skyldes i hovedsak en mann ved navn Martin Andresen. Den varslede midtbaneduellen mot Odds Bent Inge Johnsen var en kamp mellom fotballspillere på to forskjellige nivåer. Andresen slo ikke en feilpasning før i det 33. minutt. Inntil da hadde Johnsen ikke gjort noe annet.

- Det så ut som vi hadde sirup i beina, sier Odds bestemann Morten Fevang uten å nevne navn.

Bent Inge Johnsen hadde sirup i hele kroppen.

Ikke som før

Første omgang bød imidlertid på ærlige forsøk fra begge lag. Scoringene kom med to minutters mellomrom i form av gavepakker som Martin Wiig og Peter Sand utnyttet enkelt.

Da kampen døde ut i Skiens-sola i andre omgang, ville Stabæk-ener Martin Andresen fram å avgjøre. Og alt han sparket i ble målsjanser.

- Vi var nødt til å gå for tre poeng. Dette her kan vi ikke være fornøyd med, mener Andresen, som er suverent best på et lag som sliter med å gjøre presisjon og finesse om til målsjanser.

- Vi scorer rett og slett ikke nok mål. Nå har vi kommet under i de seks siste kampene og da blir det vanskelig, mener midtbaneeleganten.

Forklaringen er grei nok.

- Vi er ikke like trygge defensivt som før, sier Andresen.

- Ser oppover

- Dette er et stort steg i riktig retning, mener Gaute Larsen.

Bærumslaget har ikke vunnet en kamp siden 1. juni, og slipper inn omtrent like mange mål som de scorer. Men sjefen er likevel fornøyd.

- Nå kan vi begynne å se oppover på tabellen, sier han.

Da må de passe mer på bakover på banen. Stabæk har aldri vunnet på Odd Stadion. Mot et middels hjemmelag burde de gjort det i går.

MISFORNØYD: Trener Gaute Larsen mener Stabæk-forsvaret har vært langt under pari i år. Her vises han bort av fjerdedommeren under gårsdagens kamp mot Odd.