Skjelte ut spillerne i 20 minutter

I tordentalen truet styreformannen spillerne med sparken om de ikke samarbeider med politiet i voldtektssaken. Kilde i klubben forteller.

Tre spillere som er anklaget for gruppevoldtekten av ei 17 år gammel jente i London i helga har fått klar beskjed fra klubben: Samarbeid med politiet, eller få sparken.

The Mirror forteller i dag om den oppsiktsvekkende 20 minutter lange tordentalen i garderoben til alle spillerne i Premier League-laget denne uka.

Spillerne fikk høre at om noen av dem viste seg å være skyldige, ville klubben kaste dem ut, og holde på lisensen deres, slik at karrierene deres blir effektivt stoppet.

Må samarbeide

De fikk også vite at spillere i klubben som ikke frivillig ga politiet DNA-prøver, kunne glemme å spille fotball for klubben. Samtidig fikk hele laget beskjed om ikke å diskutere skandalen på mobiltelefon eller via e-post.

- Det ble gjort klart at klubben ville gjøre alt politiet ber dem om. Styreformannen ser ingen formildende omstendigheter i en sak som dette, sier en kilde til avisa.

Det ble også kjent i går at de tre mistenke kan bli innkalt til vitnekonfrontasjon hos politiet, slik at den 17-årige anklageren kan identifisere dem.

Trykket stemning

Med hele førstelagstroppen samlet i garderoben, fikk spillerne beskjed om at styreformannen hadde noe ekstremt viktig å snakke med dem om.

- Det var absolutt stillhet mens han fortalte dem at spillerne som var tilstede på den aktuelle natta ville miste kontrakten med klubben. Klubben ville holde tilbake registreringen, slik den har rett til etter reglene, så spillerne ikke kan spille for noen annen klubb og slik sett få ødelagt karrieren, sier The Mirrors kilde.

Sjokkerte spillere fikk også beskjed om å samarbeide med politiet uansett hva advokater eller rådgivere måtte fortelle dem.

- Hvis de blir anbefalt å ikke gi DNA, og klubben blir gjort oppmerksom på dette av politiet, vil spillerne også bli suspendert, sier kilden.

Manageren ville gå

Manageren skal ha overhørt styreformannens kraftige formaninger, og umiddelbart tilbudt seg å gå av foran hele troppen.

- Han fikk først vite at noen av spillerne var mistenkt for å være involvert etter trening på mandag, like før styreformannen snakket til spillerne. Ettersom det begynte å synke inn, følte han at han ikke kunne fortsette. Da ga han beskjed om at han var villig til å trekke seg.

Styreformannen avslo dette tilbudet, men manageren hadde mer på hjertet.

- Han fortalte spillerne at dersom noen av dem var involvert, burde de bli låst inne og nøkkelen kastes bort. Han beskrev voldtektsmenn generelt som «avskum». Etter å ha sagt sitt, stormet han ut fra møtet. Flere spillere var tydelig rystet.

Lagkameratene sjokkerte

Styreformannen advarte hele troppen mot å avsløre noe av det som hadde blitt sagt, til og med til familie og venner. En eller to av de involverte skal ha diskutert saken via e-post og ble truet med rettslig etterfølgelse om de gjorde det igjen.

- Styreformannen venter på tilbakemelding fra politiet om spillernes påståtte rolle. Hvis han oppdager at spillerne har benektet noe som helst, som seinere dukker opp, vil de være ferdige her uansett, sier kilden.

De voksne spillerne i troppen skal naturlig nok ha blitt sjokkert over omstendighetene, og stemningen i garderoben skal være beklemt etter episoden.

- Eldre spillere i klubben tar sterk avstand fra dette. En har fortalt de tre mennene at han selv er far til to døtre. Han sa til dem at oppførselen deres hadde vært lavmåls i den siste tida.

<B>HER SKAL DET HA SKJEDD: Den angivelige voldtekten skal ha skjedd på dette hotellet natt til lørdag.