Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjelte ut spillerne på 4- 0

Rosenborg feide sjansene i mål, og på sidelinja sto trener Åge Hareide og ristet på hodet over forsvarsspillet. Er det fortsatt noen som tviler på at trønderne vinner Tippeligaen?

BERGEN (Dagbladet): - I dag så det i hvert fall ut som vi gjorde alt vi kunne for å gjøre det spennende, sier Rosenborg-trener Åge Hareide.

- Vi kan jo ikke spille på krabbegir, da havner vi til slutt i grøfta. Men jeg håper det var en engangsforeteelse - dette vil jeg nemlig ikke ha noe mer av. Hvis det ikke retter seg, blir jeg nødt til å ta lisensen fra enkelte spillere.

Hvis du ikke har fått det med deg, så vant Rosenborg 6- 1 i Bergen. Likevel feier Åge Hareide over deler av laget sitt med hard og kynisk trenerhånd. Og før han kommer til rosen - for sjølsagt var det flere som fortjener det - så renser han opp i alt han ikke likte. For å bli ferdig med det.

- I første omgang var det helt jævlig - det så ut som vi gikk på dop, sier RBK-treneren.

- Og det ga jeg også beskjed om i pausen. Men det betyr vel bare at vi har mer å gå på. Heldigvis.

Framover er forbedringspotensialet marginalt - om noe i det hele tatt. I går kveld scoret nemlig Rosenborg på seks av åtte målsjanser. Og da er vi over på den rosen Åge Hareide delte ut fra toppen av Tippeliga-tabellen.

Den som gikk til målscorerne.

- Klasseavsluttere, sier han.

- De målene vi scoret i denne kampen, var det høy kvalitet over. Og når Fredrik (Winsnes) gjorde den siste på volley, ble jeg veldig glad på hans vegne. Med det målet satte han et punktum for en stor kamp.

Uenig med Hareide

Og Fredrik Winsnes er klar over det - sjøl om han føler seg sliten av mye lesing på medisinstudiet. Han vet at han gjorde en meget god kamp. Men han skjønner ikke treneren helt, som kjefter og smeller. Vinner man 6- 1, må man jo ha gjort mye bra.

Brann - Rosenborg 1- 6 (0- 4)

Brann stadion
Tilskuere: 18642

Mål:
0- 1 Harald Martin Brattbakk (str. 18)
0- 2 Frode Johnsen (23)
0- 3 Brattbakk (29)
0- 4 Azar Karadas (40)
0- 5 Karadas (61)
0- 6 Winsnes (72)
1- 6 Alex Valencia (84)

Dommer: Jon E. Skjervold, Fet.

Gult kort: Petter Furuseth Olsen, Brann, Christer George, Rosenborg.

- Jeg er enig i at vi var slurvete i store perioder, sier Fredrik Winsnes.

- Men vi var i hvert fall mye bedre enn Brann. Og man kan ikke forlange at vi skal feie over alle lag på bortebane, det er ikke mulig, det.

Og:

- I min bok fortjener 6- 1 en viss anerkjennelse.

Fredrik Winsnes har satt seg som mål å score fra sin midtbaneposisjon denne sesongen. I går kom han altså bakfra og klemte inn en vakker volley. Men det er de andre målscorerne som opptar banens beste - og spesielt Harald Martin Brattbakk. Nå med tre mål på to kamper.

- Han (Brattbakk) scorer bare han ser målet, sier Winsnes.

- Han er helt vill for tida, jeg har aldri sett på makan. Og når Azar (Karadas) også treffer, mener i hvert fall jeg at det ser lyst ut. Jeg tror ikke de andre lagene liker synet av oss der vi topper tabellen allerede etter to runder, sier Fredrik Winsnes.

Brattbakk tviler ikke

Og her kommer Harald Martin Brattbakk med en påminnelse som gjør at han ikke er en av tvilerne når det gjelder spørsmålet stilt innledningsvis:

- På denne tida i fjor hadde vi null poeng. Nå har vi seks. Det er ingen vits i å diskutere hvordan vi har fått dem. Jeg ser selvfølgelig analyseaspektet ved det, og jeg skjønner og respekterer alle diskusjoner etter enhver fotballkamp. Men til sjuende og sist er det resultatene som teller. Og de forteller meg at Rosenborg har vunnet to fotballkamper, sier Harald Martin Brattbakk.

- Og da blir det bortimot umulig for de andre?

- La meg si det sånn: Vi har ikke tenkt å tape fotballkamper med vilje, sier Rosenborgs toppscorer.

Lyn neste

Neste Rosenborg-kamp er Lyn på Ullevaal Stadion. Ingen er skremt av det.

- Nei, det gleder jeg meg til, sier Åge Hareide.

- Det skal bli artig å møte et hardt presset Lyn på Ullevaal.

0 - 3: Harald Breattbakk har spilt ut Brann-forsvaret og dundrer inn Rosenborgs tredje mål til venstre for keeper Ivar Rønningen. Brann-spillerne ligger slagne tilbake, og 18 642 tilskuere skjønner at kampen er avgjort.
GA KLAR BESKJED: Rosenborg-trener Åge Hareide.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media