Skjelte ut treneren

Roy Keane er kastet ut av den irske VM-troppen. Kapteinen er allerede på vei hjem. - Han skjelte meg ut, sier trener Mick McCarthy.

Les også:

Kritikken som felte Keane

Manchester United-spilleren var på vei hjem allerede for to dager siden, men han ble da stoppet av sir Alex Ferguson og familien.

Nå blir det likevel et VM uten Keane som Irlands hærfører. Denne gangen er det Det irske fotballforbundet (FAE) som har tatt initiativet, melder BBC.

Irland-trener McCarthy forklarer hvorfor han ikke ville ha med sin beste spiller i VM.

- Roy Keane ble sendt hjem fordi han virker splittende på troppen. Jeg kan ikke tolerere at han skjeller meg ut, så jeg sendte ham hjem, sier McCarthy.

Keane gikk ut med knallhard kritikk mot det irske VM-opplegget. Det ble for mye for fotballforbundet, som nå bekrefter at 30-åringen er på vei hjem.

Før Keane ble kastet ut av troppen, prøvde McCarthy å snakke ut med sin kaptein.

- Jeg arrangerte et møte for å rense lufta. Det utviklet seg til en kamp i skittkasting, sier treneren.

Opptakten til Keane-bråket denne uka skal ha vært en krangel med keepertrener Pat Bonner på treningsfeltet.

United-spilleren varslet i går at han ville gi seg på landslaget etter at VM var ferdig. Nå tyder imidlertid alt på at han allerede har spilt sin siste landskamp.

Celtics midtbanespiller Colin Healy er allerede på vei for å slutte seg til den irske VM-troppen, men det er ikke sikkert at FIFA godtar at Irland bytter ut en spiller i troppen så lenge det ikke er snakk om en skade.

Irland møter Kamerun, Tyskland og Saudi-Arabia i gruppespillet. Og det er liten tvil om at det er et svekket irsk lag som åpner mot Kamerun 1. juni.

Tidligere Manchester United-spiller og irsk landslagsspiss, Frank Stapleton, mener spillerne svekkes 30 prosent uten Keane på banen.

- Han er hovedgrunnen til at vi kom oss til sluttspillet, særlig i kvalifiseringskampene mot Portugal og Nederland var han viktig, sier Stapleton til ITV.

Trener McCarthy fnyser av at Irland ikke har noe å gjøre i mesterskapet uten Keane.

- Vi kommer oss videre, og vi kommer til å klare oss bra fordi vi er sterke kollektivt.

(Dagbladet.no)

FERDIG:</B> Roy Keane har trolig spilt sin siste landskamp. Her er han i aksjon mot Nigeria nylig. Foto: SCANPIX/AP