Skjelven etter nesten-ulykke

Det holdt på å gå forferdelig galt for Henning Solberg (31) i går. Men etterpå var han bare lykkelig.

JYVÄ SKYLÄ (Dagbladet): Det var i et hopp på den niende fartsprøven at Henning Solberg mistet kontrollen over Peugeot 206-en.

-  Jeg skulle gire ned fra 5. til 4, men fikk det ikke til. Jeg må ha hoppet minst 150 meter -  og bilen skjente fra side til side. Jeg holdt på å kjøre på folk. Det var enormt med mennesker langs løypa. Jeg ble helt skjelven, sier han til Dagbladet.

Bozian-føreren kjørte seg bra oppover i løpet av dagen etter å ha tapt totalt 30 sekunder på en førertabbe og en punktering i starten.

-  Min beste rallydag. Jeg er møkkfornøyd, sier Solberg, som ligger på 11. plass, bare ni sekunder bak rivalen Daniel Carlsson.

Etter Rally Finland begynner jobben som skal holde liv i hans drøm: Fast sete hos et fabrikklag.

-  Vi begynner prosessen etter Rally Finland. Det er ingen andre på banen. Så det blir enten en variant av det vi har i år eller så gjør vi det sjøl, sier Hennings manager Jim Carlsen til Dagbladet.

I dag betaler Peugeot Norge halvparten av Solbergs satsing. Resten kommer fra Peugeot Sport, sponsorer (deriblant lillebor Petter) og et lån fra en privat lånegiver. I år kjører storebror Solberg sju VM-runder. Hvert løp koster opp i mot to millioner kroner.

Carlsen håper på bra tider, og en plass blant de åtte beste vil være et godt signal til Peugeots pengefolk.

-  Det er viktig å få vist seg fram, understreker Carlsen.

SVEISEN I KJØRINGA: Henning Solberg ligger på 11. plass etter første dag av Rally Finland.