Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jørgen Skjelvik på lønnstoppen i MLS

Skjelvik håver inn i USA. Best betale forsvarspiller i ligaen

Jørgen Skjelvik får til salt i maten i MLS. En fersk lønnsoversikt viser at han har høyest lønn av samtlige forsvarsspillere i den amerikanske proffligaen.

CA-CHING: Jørgen Skjelvik får til livets opphold i MLS. Foto: Michael Janosz/ISI/REX/Shutterstock
CA-CHING: Jørgen Skjelvik får til livets opphold i MLS. Foto: Michael Janosz/ISI/REX/Shutterstock Vis mer

LA Galaxy-spilleren tjener totalt rundt 8,1 millioner kroner i året i USA. Det viser den aktuelle lønnsoversikt en.

Det er mest av samtlige forsvarsspillere i ligaen, og mer enn noen annen nordmann i MLS.

Adama Diomande, som nettopp gikk til Los Angeles FC fra Hull, har også sikret seg en lukrativ avtale. 28-åringen tjener rundt 7,65 millioner i året fra basen i Los Angeles, mens Ola Kamara i LA Galaxy tjener drøyt 7,6 millioner kroner.

I New York tjener Jo Inge Berget rundt 6,6 millioner kroner for å spille for New York City FC, mens Seattle Sounders-spiller Magnus Wolff Eikrem får inn rett i underkant av 4,5 millioner i året.

Muhamed Keita står fortsatt på lønningslisten til New York Red Bulls. 27-åringen fikk i februar beskjed om at han var uønsket i klubben, og har flyttet tilbake til Norge uten å finne en ny klubb.

Han får imidlertid fortsatt lønn fra sin amerikanske klubb hvor han har kontrakt ut 2019, og tjener rundt tre millioner i året.

Øverst på lønningslisten i MLS står Toronto FCs Sebastian Giovinco. Italieneren er en viktig brikke i Toronto-laget, og vet å bli verdsatt av sin canadiske klubb. Teknikeren tjener rundt 58 millioner i året, klart mer enn nestemann på listen.

Nest best betalt er Michael Bradley, også han i Toronto FC. Amerikaneren tjener 52 millioner i året, og begge de to Toronto-spillerne får langt høyere grunnlønn enn for eksempel Zlatan Ibrahimovic.

Svensken får 12,2 millioner kroner i året av sin arbeidsgiver LA Galaxy.

Michael Bradley er sønnen til tidligere Stabæk-trener Bob Bradley.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media