<strong>DAGEN DERPÅ:</strong> Humøret kunne vært bedre hos Rosenborg-spillerne dagen derpå. Her fra flyplassen i Bilbao i ettermiddag. Jørgen Skjelvik til venstre. Rosenborgs beste, keeper André Hansen, til høyre. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
DAGEN DERPÅ: Humøret kunne vært bedre hos Rosenborg-spillerne dagen derpå. Her fra flyplassen i Bilbao i ettermiddag. Jørgen Skjelvik til venstre. Rosenborgs beste, keeper André Hansen, til høyre. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg i Europa League

Skjelvik slaktes i Spania etter RBK-flausen: - For en dag

Får stryk i to store sportsaviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Real Sociedad - Rosenborg 4-0

BILBAO (Dagbladet): Rosenborg-spillerne reiste i ettermiddag hjem fra Spania. Følelsen kunne - naturlig nok - vært ganske så mye bedre etter at laget ble herjet med av Real Sociedad torsdag kveld.

De spanske sportavisene Marca og AS vier ikke 4-0-kampen i Europa League veldig stor oppmerksomhet. Der i gården er det Real Madrid som gjelder. Men begge sportsavisene serverer leserne en spillerbørs i dagens papirutgaver. Og det er ikke lystig lesning, sett med Rosenborg-øyne.

<strong>MARCA:</strong> Slik ser spillerbørsen ut etter kampen.
MARCA: Slik ser spillerbørsen ut etter kampen. Vis mer

Vi starter med Marca: Mens Dagbladets spillerbørs går fra én til ti - der ti er best - opererer Marca med stjerner.

Tre stjerner: Da har du vært fryktelig god. To stjerner: Da har du vært meget god. En stjerne betyr godkjent. Ingen stjerner - eller rett og slett bare en strek utenfor spillerens navn - betyr stryk.

Stryk

I Marca får seks Rosenborg-spillere stryk. Seks får én stjerne, mens keeper André Hansen får to stjerner.

Den andre store sportsavisa - AS - opererer med spartegn. Her får tre av Rosenborg-spillerne stryk. Ni får ett spartegn, mens også her får André Hansen to spartegn.

<strong>AS:</strong> Slik ser spillerbørsen ut etter kampen.
AS: Slik ser spillerbørsen ut etter kampen. Vis mer

Spillerne som får stryk i begge avisene er Jørgen Skjelvik og Anders Konradsen. I AS er Skjelvik også på en egen kåring over topper og flopper i kampen.

- For en dag! Scoret selvmål, skriver avisa.

Skjelvik innrømmet også etter kampen at dette ikke var all verden fra hans side

Leksjon

- Det var en fotballeksjon. Det var surt, sier midtstopperen.

Totalt i internasjonale kamper i september har han vært innblandet i ti baklengsmål. Skjelvik spilte også den famøse 0-6-kampen mot Tyskland.

Han sier:

- Det er aldri gøy å tape med så store sifre. Dette er gode lag, det er gode spillere - og vi må bare prøve å lære av det.

Høye skuldre

Spilleren som ønsker seg ut i Europa har med andre ord lagt inn en elendig søknad i september.

Trener Kåre Ingebrigtsen var ikke høy i hatten da han skulle prøve å forklare kampen på pressekonferansen etterpå.

- Jeg var overrasket over at vi var så mange med høye skuldre. Det trodde jeg vi hadde fått bort gjennom kvaliken. Det var ganske mange som virket preget. Vi senket ikke skuldrene før kampen var avgjort.

Rosenborg møter Vardar Skopje hjemme i neste Europa League-kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer