- Skjemmer seg ut på klesfronten, totalhavari på håndballbanen og kom så vidt i mål i bassenget

 Svensk kommentator ler av nordmenn uten ski på beina

KLESKJEFT: Svenskene kritiserer til og med den unike norske OL-uniformen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB scanpix
KLESKJEFT: Svenskene kritiserer til og med den unike norske OL-uniformen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Selv om den tidligere landslagskapteinen Gro Hammerseng, etter tapet mot vertsnasjonen Brasil, lover at håndballjentene fortsatt er gullfavoritter, setter den svenske kommentatoren Ludvig Holmberg nye, norske sinn i kok, og mener «en og annen lusekofte ble slitt i stykker», som følge av det sjokkerende tapet.

- Bare noen få timer etter at Norge hadde skjemt seg ut med sine klær på åpningsseremonien, startet konkurransene inne i OL-parken. Øynene hadde knapt åpnet seg. Og det var faktisk Norges absolutt største medaljehåp som stod på banen, skriver Holmberg i en kommentar for den svenske avisa Expressen i dag.

Vårt kjære naboland i øst har ifølge Holmberg blitt vant til å bli kjørt over i vinter-OL. Og at han selv siden ski-VM i Holmenkollen i 2011, har forferdelige minner av å ha stått ute i skisporet når de store konkurransene skal avgjøres.

- Gang på gang har jeg fått intervjue seiersrusede nordmenn, som ikke sjeldent har villet håne de tapre svenskene. Det har satt sine spor. Det har vært tøft. Følelsen av at det er oss mot Norge har vokst seg sterkere, uke for uke. Det var kanskje derfor jeg hadde vansker med å holde igjen da Norge vandret inn på Maracanã i «pajasklær».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer