KLESKJEFT: Svenskene kritiserer til og med den unike norske OL-uniformen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB scanpix
KLESKJEFT: Svenskene kritiserer til og med den unike norske OL-uniformen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB scanpixVis mer

- Skjemmer seg ut på klesfronten, totalhavari på håndballbanen og kom så vidt i mål i bassenget

 Svensk kommentator ler av nordmenn uten ski på beina

(Dagbladet): Selv om den tidligere landslagskapteinen Gro Hammerseng, etter tapet mot vertsnasjonen Brasil, lover at håndballjentene fortsatt er gullfavoritter, setter den svenske kommentatoren Ludvig Holmberg nye, norske sinn i kok, og mener «en og annen lusekofte ble slitt i stykker», som følge av det sjokkerende tapet.

- Bare noen få timer etter at Norge hadde skjemt seg ut med sine klær på åpningsseremonien, startet konkurransene inne i OL-parken. Øynene hadde knapt åpnet seg. Og det var faktisk Norges absolutt største medaljehåp som stod på banen, skriver Holmberg i en kommentar for den svenske avisa Expressen i dag.

Vårt kjære naboland i øst har ifølge Holmberg blitt vant til å bli kjørt over i vinter-OL. Og at han selv siden ski-VM i Holmenkollen i 2011, har forferdelige minner av å ha stått ute i skisporet når de store konkurransene skal avgjøres.

- Gang på gang har jeg fått intervjue seiersrusede nordmenn, som ikke sjeldent har villet håne de tapre svenskene. Det har satt sine spor. Det har vært tøft. Følelsen av at det er oss mot Norge har vokst seg sterkere, uke for uke. Det var kanskje derfor jeg hadde vansker med å holde igjen da Norge vandret inn på Maracanã i «pajasklær».

Ønsket hodet hans på en skitupp

For Holmberg var rask på tastaturet da skytter Ole Kristian Bryn og resten av den norske troppen kom inn på stadion under åpningsseremonien, fredag. Med overskriften «Åh, nei! Hva er det de gjør?», gikk han hardt ut mot de norske utøvernes klær.

At Holmberg kalte det hele et «superhavari» i sin livedekning, førte ifølge eksperten til kraftige reaksjoner fra nordmenn. Så kraftige at hodet hans skal ha vært ønsket på en skitupp.

Selv tar han det helt med ro. Og forstår, i det han mener er en tøff tid for oss her i Norge, i den årstiden vi helst ønsker at skal passere så fort som mulig. Fordi det er sommer.

- Hører dere det, Norge? Det er sommer nå!

«Winter is coming»

Da heller ikke vårt neste medaljehåp, Henrik Christiansen, klarte å hevde seg mot de beste i bassenget i går, skjønte Holmberg at det ikke var en kul start for Norge.

Og lister opp noen få navn som styrker det norske håpet om medalje; Are Strandli, Kristoffer Brun, Suzann Pettersen og Tina Røe Skaar.

- Dere hører selv, det her ser ikke ut til å bli noen medaljefest for Norge. Det er sommer nå. Men en liten detalj gjør at det går kaldt nedover ryggen på meg: «Winter is coming».

SJOKKTAPET: Norge var storfavoritter mot Brasil. Men det var ikke så lett for Nora Mørk og resten av håndballjentene i kampen mot vertsnasjonen. Det får svenskene til å le. Foto: AP Photo/Ben Curtis
SJOKKTAPET: Norge var storfavoritter mot Brasil. Men det var ikke så lett for Nora Mørk og resten av håndballjentene i kampen mot vertsnasjonen. Det får svenskene til å le. Foto: AP Photo/Ben Curtis Vis mer