Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrennsstjerna Stina Nilsson:

Skjemmes over ferien

OL-vinner Stina Nilsson (25) innrømmer at hun ikke er veldig kreativ.

VELGER SEG KRETA: Stina Nilsson sopte inn OL-medaljer i vinter. Foto: NTB scanpix
VELGER SEG KRETA: Stina Nilsson sopte inn OL-medaljer i vinter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langrennsstjerna Stina Nilsson gjennomførte et meget sterkt OL i Sør-Korea i vinter. Hun dro tilbake til Sverige med ett gull, to sølv og en bronse.

Etter sesongen spurte den svenske avisa Expressen om hva som var planene for i sommer:

- Jeg skjemmes over å si det, svarte Nilsson. Så kom det fram at hun skulle til Kreta for sjette året på rad. Samme sted, samme hotell og samme rom.

UHELL: Kan Nilsson-uhellet ha vært avgjørende? Vi spør Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Men vi har sagt det: Dette blir siste gang vi drar dit, erklærte Nilsson.

Til Expressen onsdag bekrefter hun at det ble Kreta i sommer også. På spørsmål om det var siste gang, forteller hun at familien fører en del diskusjoner. Ikke om det er siste gang. Men om de neste gang skal være der i to uker og ikke én (!) - som har vært vanlig.

- Du kan vel si at det sier ganske mye om meg og hele familien, innrømmer Nilsson. Og mer enn antyder at hun er et vanedyr.

Hun har vært forsiktig med å konkurrere i sommer. Årsaken er at hun synes det blir nok reising i vinterhalvåret. Men det betyr ikke at hun har ligget på latsida. Tvert imot har hun økt treningsdosene.

SPØKER: Marit Bjørgen klarte ikke helt å svare på hvordan de norske jentene skal slå Stina Nilsson i sprinten. Emil Iversen følger opp.Vis mer Vis mer Vis mer

Det var på den klassiske sprinten at hun tok OL-gull i Pyeongchang. Maiken Caspersen Falla var nærmeste utfordrer.

- Jeg trodde aldri jeg skulle gråte på en seierspall, men dette ligger mitt hjerte nærmest. Dette er noe jeg har jobbet for så lenge. Da var det vanskelig å holde følelsene tilbake, sa Nilsson til svenske Kanal 5 etter gullet.

- Jeg prikket virkelig formen til rett tid.

Verdenscupen starter i Finland i slutten av november. VM i Seefeld er vinterens store mål. Noen måneder seinere venter Kreta igjen for Nilsson ...