- Skjer det noe med Carew, ligger vi tynt an

Men Drillo henter ikke inn Iversen-erstatter.

VÅR VIKTIGSTE: John Carew er trolig det mest opplagte førstevalget på landslaget, og det er ingen nyhet at Norge er avhengige av Villa-spissen. Men i Drillos 4-5-1-formasjon finnes det ikke mange alternativer med Steffen Iversen ute. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
VÅR VIKTIGSTE: John Carew er trolig det mest opplagte førstevalget på landslaget, og det er ingen nyhet at Norge er avhengige av Villa-spissen. Men i Drillos 4-5-1-formasjon finnes det ikke mange alternativer med Steffen Iversen ute. Foto: Cornelius Poppe, ScanpixVis mer

|||• Hvem bør starte mot Makedonia? Ta ut folkets landslag

BISLETT (Dagbladet.no): Selv om Egil Drillo Olsen har varslet at han lurer på hvem han skal bruke hvor mot Makedonia, er han ikke i tvil om spissplassen.

Men dersom Carew mot formodning skulle skade seg på en trening innen lørdag, får Drillo litt å tenke på.

- Skjer det noe med John før lørdag, ligger vi tynt an, sier Drillo til Dagbladet.

For etter at Steffen Iversen meldte forfall i går, er det ikke så mange alternativer til Aston Villa-kjempen i den norske troppen.

To alternativer
Drillo har bare to andre navn som han tenker på som spissalternativer.

- Vi har Erik (Huseklepp) og Daniel (Braaten) som har erfaring på den plassen, sier landslagssjefen.

Etter at Iversen og Tore Reginiussen forsvant ut av troppen, ble bare Espen Ruud hentet inn som ekstra forsvarsspiller. Og Drillo tenker ikke å hente inn noen ny spiss.

- Jeg gjør ikke det før Makedonia i utgangspunktet. Men om det skjer noe med John før lørdag, har vi jo muligheten til å kalle inn noen, sier Egil Olsen.

Semb støtter valget
TV 2-ekspert Nils Johan Semb kan forstå Drillos tankegang dersom han vurderer Braaten som det nest beste alternativet på spiss.

- Det som er helt klart, er at det er Carew som skal spille. Og dersom han ser Daniel Braaten som det nest beste alternativet på spissplass, er jeg enig i at det ikke trengs en til. Da har han alt Daniel i troppen, og kan heller tenke dekning på andre posisjoner, sier Semb til Dagbladet.

Thorstein Helstad ble ikke tatt ut, og har ikke hørt fra Drillo, fortalte han da Dagbladets fotograf møtte ham under kampen mellom Strømsgodset og Brann i Drammen i går. Helstad sa forøvrig at han var skadd.

PÅ FERIE: Erik Nevland har bestilt New York-ferie, rimelig trygg på at han ikke vil bli brukt som spiss i Drillos 4-5-1-formasjon. Foto: Chris Ratcliffe, AFP/Scanpix
PÅ FERIE: Erik Nevland har bestilt New York-ferie, rimelig trygg på at han ikke vil bli brukt som spiss i Drillos 4-5-1-formasjon. Foto: Chris Ratcliffe, AFP/Scanpix Vis mer

- Hvis Helstad er skadd, er vel den neste jeg ville sagt Erik Nevland, sier Semb.

Men Nevland ble nok en gang utelatt fra landslagstroppen, noe Drillo forklarte med at det hadde med roller og spillertyper å gjøre. Derfor har Nevland i stedet bestilt seg ferietur til New York.

Og Semb er enig i at Nevland ikke er noen ideell løsning når Drillo nå er helt klar på at han skal spille med én spiss.

- Nevland er en typisk 4-4-2-spiss, sier Semb.

Ruud rakk ikke fram
Espen Ruud rakk ikke fram til Oslo i tide til dagens trening etter at han avbrøt ferien med kjæresten i går. Ruud slutter seg til troppen i kveld.

Også Kjetil Wæhler var borte fra trening i dag. Han venter sitt tredje barn og vil trolig være på plass igjen i morgen.

- Det er ikke så mye jeg får gjort med det, smiler Drillo.

- Får sjelden nye svar
Drillo kjørte en trening med «brukbar» intensitet i dag, og varslet en trening i høy intensitet i morgen, der han får vurdert spillerne før det endelige laguttaket på fredag.

Men egentlig tror ikke Drillo at han vil endre så mye på de tankene han allerede har gjort seg.

- Hvis det er noe jeg lurer på når en samling starter, er det sjelden jeg får så mange svar. Da er det gjerne magefølelsen som avgjør laguttaket, og den kan jo faktisk være litt irrasjonell, innrømmer Drillo.

Når det er sagt, har magefølelsen til 67-åringen gitt heldige utslag for det norske landslaget før.

Hvem bør starte mot Makedonia? Ta ut folkets landslag

IKKE TATT UT: Thorstein Helstad ble ikke tatt med i troppen mot Makedonia. I går var han i Drammen og så Jan Gunnar Solli og andre gamle Brann-kamerater spille mot Godset. Også Helstad er regnet som best i 4-4-2.Foto: Arnt E. Folvik
IKKE TATT UT: Thorstein Helstad ble ikke tatt med i troppen mot Makedonia. I går var han i Drammen og så Jan Gunnar Solli og andre gamle Brann-kamerater spille mot Godset. Også Helstad er regnet som best i 4-4-2.Foto: Arnt E. Folvik Vis mer