I SLUTTMINUTTENE: Thomas Vermaelen trodde nok han hadde hindret fiaskoen da han headet inn 1-1 tre minutter før full tid på Valley Parade. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
I SLUTTMINUTTENE: Thomas Vermaelen trodde nok han hadde hindret fiaskoen da han headet inn 1-1 tre minutter før full tid på Valley Parade. Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

- Skjer dette virkelig?

Arsenal slått ut av laget som ligger 65 plasser bak dem i ligasystemet.

(Dagbladet): Bradford - Arsenal 1-1, 4-3 e.str.

Arsene Wenger ristet på hodet etterpå da Arsenal snudde 0-4 til 7-5 mot Reading i ligacupens fjerde runde i slutten av oktober.

I kveld henger nok det hodet mer i skam.

For til tross for at franskmannen sendte ut de fleste av sine aller beste i kvartfinalemøtet med Bradford - fjerdedivisjonslaget Bradford - måtte han se laget sitt tape muligheten til å kjempe om Capital One-trofeet.

- Vi startet godt, men de forsvarte seg bra og vi så alle hva som skjedde i straffesparkkonkurransen, sier Arsene Wenger, ifølge BBC.

For Arsenal reddet ekstraomganger tre minutter før slutt på Valley Parade, men i straffesparkkonkurransen ble presset for stort.

HELT: Garry Thompson ga Bradford-fansen alt å juble for med sin scoring etter et drøyt kvarter. Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
HELT: Garry Thompson ga Bradford-fansen alt å juble for med sin scoring etter et drøyt kvarter. Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- Vi hadde mange, mange sjanser, og keeperen deres spilte godt. Å bli slått ut er aldri et bra resultat for Arsenal, sier Wenger.

- Vi tapte på straffer for et lag som spilte veldig bra. Jeg kan ikke klage på innsatsen til laget, vi ga alt i 120 minutter, og du må gi ros til Bradford. Det er ikke kvalitet vi mangler, vi klarte bare ikke omsette sjansene våre i mål, av ulike årsaker. Det var en skikkelig cupkamp. Vi kommer over dette også, det er en del av jobben vår, sier Arsenal-sjefen.

Strålende disiplin
Bradford, som hadde smått utrolige åtte straffekonkseire på rad før denne, går videre til semifinale i Capital One Cup, i en av de virkelig store cupskrellene på lang tid.

- Guttene var fantastiske i dag. Disiplinen var av ypperste klasse mot et så bra lag som Arsenal. Det vil bli mye snakk om straffesparkene, men hele prestasjonen var strålende i kveld, sier manager Phil Parkinson.

- Måten guttene konsentrerte seg om oppgaven skal de ha skryt for. Stadion var full, atmosfæren var utrolig, og vi ønsker å sette klubben på kartet igjen. Fansen fortjener det, og byen fortjener det, sier Bradford-sjefen.

Utrolig bom
Garry Thompson satte inn ledermålet allerede etter 16 minutter, da han var våken bak i feltet og volley-skjøt ballen inn i målet Wojciech Szczesny delvis hadde forlatt.

Derfra og ut kjempet Bradford selvfølgelig som løver.

Arsenal hadde gode nok muligheter til å komme tilbake, spesielt må Gervinho tåle å bli hengt ut for sjansen han misbrukte før pause.

EN AV SESONGENS MISSER: Gervinho skulle bare spasere inn 1-1 før pause, men satte ballen utenfor det åpne målet bak Matt Duke. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
EN AV SESONGENS MISSER: Gervinho skulle bare spasere inn 1-1 før pause, men satte ballen utenfor det åpne målet bak Matt Duke. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Spissen fikk ballen servert for åpent mål, seks-syv meter fra streken, men presterte å treffe ballen så dårlig at den skled langt forbi den bakre stolpen. En elendig avslutning.

Straffedrama
I stedet ble Thomas Vermaelen den midlertidige redningen like før full tid. Han headet inn Santi Cazorlas innlegg kontant, og sikret ekstraomganger.

Der fikk vi ingen avgjørelse. Straffer.

Og Bradford sviktet ikke hjemmefansen.

Keeper Matt Duke reddet Santi Cazorlas forsøkt, Marouane Chamakh satte ballen i stolpen, og da Thomas Vermaelen også traff stanga med det siste, avgjørende straffesparket, var bomben sprengt.

- Skjer dette virkelig?, spør Matt Duke i intervjuet etter kampen.

- Guttene foran meg var formidable, og vi gjorde det vanskelig for Arsenal. Dette er en stor kveld for klubben, og det var godt å se Valley Parade fylt opp. Jeg var sikker på at vi skulle klare det i straffesparkkonkurransen, vi har noen strålende skyttere, og jeg var sikker på at jeg skulle redde et par, sier målvakten.

Villa videre
I kveldens andre kvartfinale slo Aston Villa Norwich på bortebane, og går videre med det.

HVA NÅ? Arsene Wenger satset mye på å ta seg til semifinale. Det gikk ikke. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
HVA NÅ? Arsene Wenger satset mye på å ta seg til semifinale. Det gikk ikke. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Steve Morison ga Norwich ledelsen etter 19 minutter, men scoringer av Brett Holman, innbytter Andreas Weimann (to) og Christian Benteke sørget for 4-1-seier for Villa.

I de gjenstående kvartfinalene møtes Swansea og Middlesbrough i morgen kveld, før Leeds tar imot Chelsea 19. desember.