- Skjer ikke igjen

Larvik har ett serietap denne sesongen, likevel får de ikke spille i Champions League neste år. Selv i Håndballforbundet er de forvirret - og lover å forandre reglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både spillere og publikum har blitt forvirret over oppsettet i kvinnenes håndballserie. Først spilte alle lagene et grunnspill som serie. Deretter mellomspill, også som serie, før de beste gikk videre til et sluttspill, som ble spilt som cup.

- Selv vi her i Håndballforbundet er forvirret. Det er helt klart at vi må få en enklere modell for serien, sier informasjonskonsulent Grethe Ånerud

- Helt galt

Larvik vant klart både grunn- og mellomspillet, men tapte semifinalen for Tertnes. Til tross for at Larvik har vunnet alle sine kamper i år - unntatt denne ene - får de ikke spille i Champions League neste år. Selv Tertnes-treneren fastslo etter seieren søndag at dette er blodig urettferdig.

Håndballforbundet legger seg flate for kritikken.

- Ja, det blir feil dette her, vi innser det. Poenget med det nye systemet er å gjøre sluttspillet attraktivt, men det blir helt galt når ikke Norges beste lag gjennom hele sesongen får spille Champions League, sier Ånerud.

Hun lover at de nye reglene vil sørge for en mer rettferdig utdeling av Champions League-plassene.

Hun forteller at diskusjonen om å endre reglene startet allerede for to-tre uker siden.

URETTFERDIG: Glede for Tertnes og Mette Ommundsen etter storseieren, mens fortvilte Larvik-spillere innser at de mister plassen i Champions League etter bare dette ene tapet. Da hjelper det ikke at de har vært overlegne hele sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer