- Skjer noe magisk når Kvisvik kommer inn

Tryllet FFK til tabelltopp.

Fredrikstad - Bodø/Glimt 2-0

(Dagbladet.no): At Fredrikstad skulle toppe Tippeligaen etter fire kamper ville gitt gode odds før seriestart. Men 44 år etter at østfoldingene sist lå øverst i vår øverste divisjon, er FFK igjen tilbake på tabelltoppen.

Andreas Tegstrøms 2-0-scoring på overtid var akkurat nok til å passere Viking. Og selv om det ikke var mye ved FFK som minnet om en serieleder etter de første 45 minuttene, var seieren fortjent nok etter en langt bedre 2. omgang.

- Vi var bedre i 2. omgang, men helheten er ikke bra. Glimt gjorde det vanskelig for oss i 1. omgang, medgir trener Anders Grönhagen overfor TV 2.

Kampen snudde for alvor da Raymond Kvisvik og Andreas Tegstrøm entret banen en drøy halvtime før slutt. Kvisvik spilte ut reportoaret og slo kremballer på løpende bånd, mens Tegstrøm ga FFK en ny dimensjon på topp.

- Jeg vet ikke om vi satte fart på Fredrikstad, det har jeg ikke klart noen gang, fleiper Kvisvik. - Men det ble tre pinner til slutt, vi vant fortjent. Det er alltid vanskelig i eliteserien, kampene blir som regel jevne. Vi kom skjevt ut og det vippet lenge, men i 2. omgang tok vi mer og mer over, oppsummerer han.

Frustrerte FFK-fans

Men anført av en opplagt og spillesugen Jan Derek Sørensen tok Bodø/Glimt hjemmelaget på senga fra avspark. Ni minutter var spilt da Trond Olsen slo hardt inn fra venstre. Måltyven Thiago Martins kranglet seg foran Raio Piiroja og kunne bare styre inn sitt tredje mål for sesongen - men ballen gikk via en FFK-spiller og over.

- Skjer noe magisk når Kvisvik kommer inn

I motsatt ende av banen var Tarik Elyonoussi knapt nok en skygge av seg selv. FFK-juvelen gikk konstant i offside, og mislyktes i mottaket den ene gangen han var på riktig side.

Frustrerte hjemmefans vekslet mellom spredt piping og trampeklapp for å mane sine helter til innsats - for Fredrikstad var milevis unna sedvanlig standard de første 45 minuttene.

Frustrert var også trener Anders Grönhagen. Svensken satte tre spillere i oppvarming i god tid før pausesignalet lød, og var irritert på vei inn i garderoben.

- Det er ingen bevegelse, og ikke noe pasningsspill. Vi må få i gang føttene, det må skje noe i laget, brummet Grönhagen.

Kvisvik-magi

FFK kom på banen som et annet lag i 2. omgang - og snudde kampbildet fullstendig. Nordlendingene ble presset langt tilbake på egen halvdel, men hadde brukbar kontroll helt til Raymond Kvisvik og Andreas Tegström entret banen.

Kvisvik var nær å score etter bare noen sekunder, men kom et tidel for seint på det lave innlegget fra høyre. Det måtte i stedet en midtstopper til for å få den forløsende scoringen.

10 minutter før slutt slo Kvisvik en utoverskrudd corner. Piiroja måtte rygge for å nå ballen, men greide likevel å heade i en pen bue over Pavel Londak.

FFK SLO TILBAKE: Jan Derek Sørensen og Bodø/Glimt var best i det meste før pause, men Raio Piiroja og FFK kom sterkt tilbake de siste 45 minuttene. 2-0-seieren betyr tabelltopp for østfoldingene etter fire serierunder. Foto: SCANPIX
FFK SLO TILBAKE: Jan Derek Sørensen og Bodø/Glimt var best i det meste før pause, men Raio Piiroja og FFK kom sterkt tilbake de siste 45 minuttene. 2-0-seieren betyr tabelltopp for østfoldingene etter fire serierunder. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi har en gæren mann inni der som er lett å treffe. Jeg hadde flere pasninger som var bedre enn den, men Raio scorer ofte mål på dødball. Det beviste han i dag også. Det er godt å ha ham på laget, sier Kvisvik til TV 2.

Å ha Kvisvik på laget er heller ikke så dumt. Dagfinn Enerly er ikke overrasket over kompisens superinnhopp. 

- Jeg vet hva Kvisvik står for. Hver gang han kommer innpå, skjer det noe magisk, sier han.  

Bryr seg ikke om tabelltopp

FFK trengte imidlertid ett mål til for å innta tabelltoppen, og det kom noen sekunder på overtid. Denne gangen var Kvisvik tredje sist på ballen, Tarik nest sist og Tegstrøm iskald da han vendte vekk Hamoud på 5-meteren og bredsidet ballen i korthjørnet.

- Deilig å komme inn og score. Vi hevet oss i 2. omgang og skapte mye sjanser, sier Tegstrøm.

Men han bryr seg lite om å toppe tabellen etter fire serierunder.

- Det er 22 omganger igjen, det går ikke an å tenke på sånt allerede nå. Men vi har fått en bra start, helt klart. Ni poeng av 12 mulige er bra, smiler svensken.

- Vi får nyte kvelden, og så er det ny arbeidsdag i morgen, sier Raymond Kvisvik.

<B>DIRIGENTEN: Raymond Kvisvik satte fart på Fredrikstad da han kom inn - om enn ikke bokstavelig.