Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skjer ofte at spillere trikser med skomerket

Nevland bekrefter at mange går til skomakeren.

BYTTET FRA ADIDAS TIL DIADORA - ELLER...?: Viking-kaptein Erik Nevland sier til Dagbladet at det fortsatt eksisterer en kultur for å "forfalske" fotballskoene blant spillerne i Tippeligaen. 
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
BYTTET FRA ADIDAS TIL DIADORA - ELLER...?: Viking-kaptein Erik Nevland sier til Dagbladet at det fortsatt eksisterer en kultur for å "forfalske" fotballskoene blant spillerne i Tippeligaen. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I Norge har det i årevis vært en kultur blant spillere for å «forfalske» skoene, slik at en Adidas-sko for eksempel blir tatt med til skomakeren for å få et Umbro-utseende.

Aftenposten hadde i 2005 en grundig sak på «Den store skobløffen», der det blant annet kom fram at Martin Andresen trikset med skoene sine.

Viking-kaptein Erik Nevland sier til Dagbladet at praksisen er utbredt.

- Det skjer veldig ofte, sier han.

- Har du gjort det før?

- Ja.

- Fortsatt?

- Det vil jeg ikke gå nærmere innpå, sier han.

Viking skiftet fra Adidas til Diadora før denne sesongen. Selv om Nevland sier at mange tar med skoene sine til skomakeren, mener han det ikke er en holdbar løsning i lengden.

- Hva er poenget med det, egentlig? For spillerne som gjør det er det jo et poeng, men det er jo ikke noe poeng med en utstyrsavtale hvis alle skal sy på ting, sier han.

Nevland mener fritt skovalg vil tvinge seg fram før eller siden. Og han kan gjerne godta at det ikke skjer umiddelbart, så lenge det skjer på lang sikt.

- Hvis denne streiken fører til at det kommer en gang i framtida, så vil jeg tro det er et utfall vi kan være fornøyde med, sier han.

Joachim Walltin sier det vanker bøter til klubbene når utstyrsleverandører oppdager at spillerne ikke bruker skoene de skal.

- Det er 10 000 kroner i bot hver gang det blir oppdaget. Kulturen for å endre på skoene er ganske utbredt, men problematisk. Leverandørene er ikke fornøyde, og i utgangspunktet er det ingen akseptert løsning. Da jeg spilte i Brann gjorde vi selv, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media