Skjermer datteren Emma

Liv Grete Skjelbreid Poirée (28) og ektemannen Raphael Poirée (28) har bestemt seg for å skjerme datteren Emma (10 dager) mot all presseoppmerksomhet.

- Vi vil ikke ha datteren vår på utstilling, og bestemte oss allerede før fødselen for at vi ikke ønsker å leve noe medieliv med Emma. Den dagen hun gjør noe interessant for seg selv, skal hun få lov til å gjøre sine valg sjøl, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

Siden fødselen 27. januar har ekteparet fått en haug av forespørsler om bilde av dem sammen med lille Emma.

- Både norske og franske medier har vært på oss. Samtlige har fått nei, sier Liv Grete.

Hun sa også nei da Se og Hør viftet med sjekkheftet for å få et bilde av henne sammen med babyen.

- Vi har valgt å si nei til alle, og da må vi stå for det. Betaling eller ei. Datteren vår er ingen vare vi skal stille ut, og dette er veldig privat for oss, sier Liv Grete.

Ber om forståelse

Spesielt nå i startfasen er hun opptatt av å få ro rundt familien.

- Emma skal få lov til å være som en hvilken som helst annen unge. Hun skal få slippe å ha en bataljon av folk og masse blits rettet mot seg. Det er ikke bra når du bare er noen få dager gammel. Hun blir stresset av at det er mye mas rundt henne. Vi vil ha familien for oss selv.

Liv Grete er naturligvis klar over at det på et eller annet tidspunkt vil bli tatt bilde av henne med ungen i en offentlig situasjon. Det er hun også forberedt på.

- Men forskjellen er at vi ikke stiller opp, og at vi så godt vi klarer vil forsøke å skjerme henne. Så håper jeg at pressen respekterer vårt ønske. Jeg vil ikke like om folk stuper ned i barnevogna for å ta bilde av Emma. Det vil være frekt gjort, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Nei til sponsoren

Så bevisst er ekteparet på beslutningen at selv ikke Liv Gretes personlige sponsor har fått bilde av henne med datteren. De måtte nøye seg med et bilde av Liv Grete og ei barnevogn.

Ekteparet sa også nei til den tradisjonelle babyfotograferingen på sykehuset etter fødselen.

- Hva om du er til stede på et renn som din ektemann vinner. Kan det ikke hende at du og Emma løper bort til Raphael for å gratulere ham da?

- Da vil hun garantert ikke være med. Vi vil ikke oppsøke situasjoner som kan medføre slik eksponering. Men dette er noe jeg føler nå. Kanskje forandrer ting seg, for jeg er også opptatt av at det ikke skal være noe hysteri. Vi kommer ikke til å holde henne inne, for å si det sånn.

Mosjonerer

Verdenscuprennene i Holmenkollen er bare en drøy uke unna, og Liv Grete har ennå ikke bestemt seg for om hun reiser dit for å følge ektemannens kamp mot Ole Einar Bjørndalen og Frode Andresen.

- I så fall kommer jeg ikke til å ha med Emma på stadion. Hun er for liten til det ennå.

Tida etter at hun kom hjem fra sykehuset sist fredag har Liv Grete brukt til å holde seg rolig hjemme. Hun føler seg fin etter fødselen, men har ikke begynt å trene ennå.

- Det er for tidlig. Noen spaserturer har det blitt, men det er noe helt annet enn trening.

Vil prøve igjen

Sjefredaktør Odd J. Nelvik i Se og Hør utelukker ikke at ukebladet vil gjøre et nytt forsøk på å kjøpe seg til en fotoseanse med Liv Grete og ungen.

- Vi synes dette er en hyggelig sak. Det er ikke så lenge til VM i skiskyting, og jeg regner med at vi i den forbindelse vil prøve hardt å få tak i bilder, sier Nelvik til Dagbladet.

TAR ANSVAR: Liv Grete Skjelbreid Poirée og ektemannen Raphael Poirée ønsker ikke at datteren Emma skal være på utstilling, og de bestemte seg allerede før fødselen at de ikke ønsket å leve noe medialiv med datteren. Bildet er tatt i fjor høst. <!--FOTO-->
GIR SEG IKKE: Sjefredaktør Odd J. Nelvik i Se og Hør.