Skjermer «Doffen»

Start merker presset. Nå skal de mest profilerte spillerne skjermes.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Start har satt ned foten og skjermer nå de mest profilerte spillerne, heriblant Kristofer «Doffen» Hæstad.

-  Jeg nekter ingen å stille opp noen steder, jeg. Men jeg vil at vi skal fokusere på det sportslige og styre unna de verste fesjåene, sier trener Tom Nordlie.

Presset

21 år gamle Kristofer Hæstad er blant de yngste og samtidig mest medieprofilerte spillerne i Start. Siden landslagsdebuten mot Italia i begynnelsen av juni har etterspørselen eksplodert.

For kort tid siden ble 21-åringen brettet ut over fire sider i Se og Hør.

-  Jeg synes ikke det var noe gøy og liker det ikke. Teksten er ok, men jeg synes det ble altfor mye hud på bildene. Jeg hadde ikke trodd de skulle bruke så mange av dem, uttalte Doffen til Fædrelandsvennen i kjølvannet av oppslaget.

Overfor avisa gir han også uttrykk for at han følte seg presset til å delta på ukebladets premisser.

Hemmelig nummer

 PÅ BANEN: Starts Kristofer Hæstad (t.h.) skal prestere best mulig på banen, og skjermes for alle som vil ha ham med på utenomsportslige saker. Branns Martin Andresen har sikkert litt å lære bort om temaet. Foto: Scanpix
PÅ BANEN: Starts Kristofer Hæstad (t.h.) skal prestere best mulig på banen, og skjermes for alle som vil ha ham med på utenomsportslige saker. Branns Martin Andresen har sikkert litt å lære bort om temaet. Foto: Scanpix Vis mer

Både Alex Valencia, Fredrik Strømstad og Kristofer Hæstad har nå hemmelig telefonnummer. Alle forespørsler til Start-spillerne skal gå gjennom sportslig leder.

-  Dette er ikke noe nytt i Start, men er en del av profesjonaliseringen i klubben, og den begynte vi på allerede i mars, sier Nordlie.

Han er opptatt av at henvendelsene skal siles, og påpeker at det er forskjell på en 43 år gammel trener og en 21 år gammel spiller.

-  Erik (Solér) og jeg er vant til dette trøkket. Men vi vil ikke at spillerne skal gjøre de samme feila som vi gjorde. Derfor er det viktig å ta hensyn. Alle skal «bare» ha en halv time. Du blir sliten, men merker det ikke det er for seint. For oss handler det om å være bedre føre var.

100 forespørsler

Nordlie er stort sett fornøyd med hvordan spillerne håndterer media og hvordan de opptrer der.

-  Både Marius (Johnsen) og Doffen er reflekterte og klarer seg bra, sier Nordlie om de unge.

Samtidig insisterer han på at det ikke er mulig å si nei til alle forespørslene som kommer, både til ham og til spillerne.

-  Jeg sier ikke nei for å være sur, tverr eller vanskelig. Men vi er nødt til å holde fokuset vårt. Jeg har sikkert fått 100 forespørsler om å holde foredrag i år, men det har jeg ikke anledning til.

Også spillerne blir bedt om å stille på enormt mange ting, enten det er Idol, utdeling av Quart-billetter og unionsoppløsningen. Det er greit med et og annet i forhold til sponsorene våre, men vi kan ikke klare alt.

SKJERMER: Tom Nordlie.