Skjermer seg selv

Halvor Egner Granerud (25) vil ikke gi flere intervjuer før Hoppuka.

UTFORDRINGER: Halvor Egner Granerud. Foto: Jussi Nukari / NTB
UTFORDRINGER: Halvor Egner Granerud. Foto: Jussi Nukari / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skihopperen har ikke fått den starten på sesongen han ønsket seg. Han ligger på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt, men ustabiliteten plager ham.

Som et grep går han nå «i dekning» de neste dagene. Han vil ikke gi intervjuer før han reiser til Den tysk-østerrikske hoppuka 27. desember.

- Jeg har lyst til å nyte jula med mine, uten å føle at jeg må svare på ting, at meldinger må skrives - eller at jeg må planlegge når det passer å ta et intervju, sier han.

IKKE OPTIMALT: Halvor Egner Granerud jakter på go'følelsen. Foto: NTB
IKKE OPTIMALT: Halvor Egner Granerud jakter på go'følelsen. Foto: NTB Vis mer

- Dette er ting jeg føler tar litt energi. Hvis jeg kan ha en ordentlig jul - og slippe å føle at jeg må ta ansvar for å planlegge ting - så gjør jeg gjerne det.

Granerud snakket på et digitalt pressemøte med hopperne onsdag ettermiddag.

For «hoppfagmannen» fra Asker er det bekymringsfullt at han svinger i prestasjonene. I fjor kom han til Hoppuka i Tyskland og Østerrike som den store kongen og favoritten. Denne sesongen har han til og med feilet i kvaliker.

HOPPER NAKEN: Her setter Halvor Egner Granerud utfor, uten klær. Video: Jens Schøien Øvregård Vis mer

De neste dagene handler det om å fokusere på detaljer. Granerud kommer til Hoppuka som outsider, men håper å få skikk på de tekniske detaljene.

- Det er en ekstra belastning at jeg må prøve å finne ut hva som foregår med hoppinga. Hvorfor kan jeg vinne en prøveomgang, men bli nummer 48 i rennet? Det skaper ekstra tankevirksomhet. Jeg trenger litt fri, rett og slett.

Tyskeren Karl Geiger leder verdenscupen og har 594 poeng. Deretter følger japaneren Ryoyu Kobayashi med 496 poeng.

Granerud har 361 poeng og kan ikke tape så mye mer i Hoppuka - hvis han skal vinne sammenlagt.

Utfordringen er den første bakken i Oberstdorf. Norge har bare vunnet to ganger her i Hoppuka på 2000-tallet. Det skjedde ved Sigurd Pettersen i 2003 og Anders Jakobsen i 2012.

Granerud har følgende teori om hvorfor Norge ikke har vunnet flere ganger i Schattenbergbakken:

- En årsak er at Oberstdorf er hele Mellom-Europas treningsanlegg. Vanligvis er Tyskland, Østerrike, Sveits, Polen og Slovenia mye og hopper her. Jeg har ikke noen annen forklaring enn at vi kanskje kjenner bakken litt dårligere. Men det skal ikke ha noe å si.

Fordi:

- Hvis du hopper godt, så hopper du godt i alle bakker, påpeker Granerud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer