Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjermer Tommy

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Jeg tror ikke folk er klar over hvor langt nede Tommy Ingebrigtsen har vært. Nå gir vi ham bare ro til å finne seg sjøl, sier landslagssjef Ken Roar Elverum, som vil skjerme sin største profil fra mer negativ omtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hopplandslaget har helga på seg til å overbevise seg sjøl om at det noen er vits i å reise til OL.

- For oss er det viktig å få en mer positiv vinkling på de som er på vei oppover, forklarer Elverum og ber Dagbladet høflig om å la Tommy Ingebrigtsen være i fred for kritiske spørsmål om form og stabilitet.

Men før Elverum rakk å komme med sin formaning, hadde vi allerede slått av en kort prat med en usedvanlig blid og imøtekommende Ingebrigtsen.

- Jeg er fornøyd med hoppinga nå. Jeg gjør det bra, smiler han mens han tørrtrener på sittestillinga før han går opp i Lysgårdsbakken og gjør et godt hopp og et mislykket hopp i den vanskelige vinden.

- Vanskelig

- Tommy mangler stabiliteten og tryggheten. Han er i ferd med å komme på høyden både fysisk og psykisk igjen, men for oss er det viktig ikke å ha noen ekstra fokus på ham. Utfordringa for oss er å få stabilitet i hele laget, at vi greier å løfte i flokk, sier Elverum.

Han forteller at Ingebrigtsen har følt et større ansvar enn de andre for at laget har prestert dårlig denne sesongen. Formhopperen Anders Bardal (19) føler sjøl «kapteinens» problemer på kroppen.

- Det er klart vi merker når den beste av oss sliter. Det er vanskelig for oss alle når Tommy ikke er i skikkelig form. Jeg er sikker på at han kommer tilbake, for vi skulle gjerne hatt en mann som gikk foran som den store eneren. Den mannen vil ikke jeg være, ikke ennå, sier Bardal til Dagbladet.

På gårsdagens to treningsøkter fikk ungutten fra Steinkjer virkelig smilet fram hos trener-teamet. Fra laveste startport hoppet Bardal jevnt på rundt 130 meter i den store OL-bakken. Det er bra.

- Jeg har en god følelse. Nå går det mye av seg sjøl. Jeg tenker ikke, bare hopper.

- Innstiller

Så selvsikker er Bardal at han tviler på at det blir et norsk landslag i OL uten ham selv.

- Jeg blir iallfall skuffet om det blir hoppere i OL, og jeg ikke er blant de uttatte. Personlig mener jeg at vi bør sende et lag. Jeg føler jeg kunne hatt godt av erfaringen å delta i et stort mesterskap, sier Bardal.

Ken Roar Elverum tør ikke forskuttere noe, men innrømmer at han uansett kommer til å innstille hoppere til OL-toppen og Bjørge Stensbøl.

- Det gjør jeg uansett, men jeg vil se hvem som fortsetter framgangen på trening før jeg bestemmer meg. Sjøl om Ingebrigtsen og Ljøkelsøy har greid kravene, så er ikke de garantert å bli innstilt. Det blir en totalvurdering, sier Elverum.

FOR SEG SELV: Tommy Ingebrigtsen har ikke fått det til å klaffe i hoppbakken. - Men han er i ferd med å komme på høyden både fysisk og psykisk igjen, sier landslagssjef Ken Roar Elverum til Dagbladet.
Hele Norges coronakart