Skjermes av Fergie

Verdens dyreste tenåring skjermes for pressen. Alex Ferguson passer på Wayne Rooney, som han gjorde med Ryan Giggs.

Det var trolig tidenes beste debut, kampen mot Fenerbahce. Etter en trøblete sesongstart for Manchester United, var 18-åringen, kjøpt for over 300 millioner kroner, lansert som klubbens redningsmann. Forventningspress, med andre ord.

Han sviktet ikke fansen, som nå har han som sin største helt. Han bokstavelig talt banket inn tre mål på sin nye hjemmebane.

Medieflukt

Men det var også alt.

For etterpå snakket ikke Rooney med pressen. Han dro rett hjem.

Og lot de nest største (les: Rio Ferdinand, Ruud van Nistelrooy og Ryan Giggs!) ta seg av praten.

Gårsdagens medieflukt er ingen nyhet. Siden overgangen for en måned siden, har «Roonaldo» bare snakket til menigheten ved et par anledninger.

Fotballens beste bodyguard vil ha det slik. Ingen kan skjerme kommende superstjerner som sir Alex Ferguson.

-  Han var fantastisk, men jeg vil heller snakke om kampen. Jeg må la gutten utvikle seg naturlig uten for mye medieoppmerksomhet. Jeg vil at Wayne skal være så vanlig som mulig, sier sir Alex.

Tenker langsiktig

Situasjonen er kjent. Fergie gjorde det samme med Ryan Giggs.

Waliseren debuterte for United bare 17 år gammel i 1991, og scoret seiersmålet mot rivalen City. Det enorme talentet ble ufortjent sammenliknet med George Best, og Giggs kom under et enormt press fra dag én. Han var stjerna i United helt til David Beckhams privatliv begynte å overskygget det aller meste.

De fleste mener beskyttelsen fra Ferguson er en av de viktigste årsakene til at Giggs taklet presset og ble spilleren han er i dag.

-  Det er klubbens ansvar å sørge for at Wayne fortsatt er på topp om ti år, ikke bare om ett eller to, sier Giggs, og vet bedre enn noen hva han snakker om.

PASSER PÅ: 30 år gamle Ryan Giggs hjelper sir Alex Ferguson å passe på klubbens nye kjæledegge, 18 år gamle Wayne Rooney.