Skjerp deg, Høgmo!

Norges Fotballforbund lot bukken ta med seg venner for å evaluere EM-fiaskoen dypt nede i havresekken. Ikke rart konklusjonen ble som den ble.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ETTER 80 DAGER i taushet dukket plutselig Per-Mathias Høgmo opp i offentligheten og inviterte utvalgte medier til en godt forberedt intervjudag på Ullevaal Stadion onsdag ettermiddag. Dagen før (tirsdag) publiserte NFF og UMC (Ullevaal Media Center) en 20 minutters video der landslagstrener Høgmo og toppfotballsjef Nils Johan Semb gir svarene på hvorfor det gikk som det gikk i 2015. Det første (muligheten til å intervjue Høgmo på bakgrunn av den evalueringen som ble gjort før jul) var på høy tid.

Det andre (videoen) kan tolkes som et (dårlig) forsøk på å skape en slags evaluerende presedens før media slapp til med sine kritiske spørsmål.

JEG VET IKKE hvor mørkt det er i en havresekk, men selv i nærheten av dunkelt minus kan det ikke ha vært i den sekken denne prosessen ble gjennomført. Er det i det hele tatt lys å skimte i en evalueringsprosess så grundig som den vi blir skissert, da skulle man jo tro at i hvert fall de groveste feilene ville bli adressert. For ikke å si påpekt. For så, ikke minst i ærlighetens og selvransakelsens navn, å kunne flyte til overflaten med et forbedringspotensial å strekke seg etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer