Skjerp dere, gutter!

Gårsdagen var tid for samtale og ettertanke i Rosenborg. Foreløpig vil ingen bruke ordet krise. Men alle er enige om at klubben har en hard jobb foran seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RÅD I: Mini Jakobsen

- Det er ingen krise enda. Men de må vinne 16. mai mot Molde, hvis ikke ser det mørkt ut. For det første har Rosenborg knapt tapt en 16. mai-kamp siden farge-TV-en kom. Det er veldig viktig for trønderne å slå Molde, og det er også en motstander de bør slå.

Den tidligere RBK-spilleren er bekymret for at trønderne verken scorer like mange mål eller skaper like mange målsjanser som før.

- Det er uvanlig. Men jeg tror det viktige her er å beholde hodet og trua på det de driver med. De må ikke tro at man må finne på noe nytt. Samtidig må det jobbes hardt, framgang kommer ikke av seg sjøl.

RÅD II: Knut Torbjørn Eggen

- Rosenborg må justere dyktighetsnivået sitt i alle lagdeler. De har ikke vært gode nok så langt denne sesongen. Men jeg tror de klarer dette, det er mye erfarne mennesker i klubben, som tar lærdom av denne sesongstarten.

Han er glad Fredrikstad slipper å møte Rosenborg 16. mai.

- Jeg tror de blir fryktelige gode på søndag. De vil ha revansje nå, sier Eggen.

RÅD III: Bjørn Hansen

- Det har gått litt tråere enn vanlig denne våren. Spillet har ikke vært så friskt og sprudlende som vanlig. Det må de ta alvorlig og se på. Jeg mener det er nødvendig å stramme opp både defensivt og offensivt.

Hansen mener det er veldig viktig at spillerne holder fokuset på laget og ser framover.

- Det er viktig at de ikke bryr seg om alt utenfor, for eksempel media. Fokuset må være på spillerne selv, laget og kampene som kommer. Gutta må holde fast på tryggheten og stole på seg selv.

RÅD IV: Trond Sollied

- Det viktigste treneren kan gjøre i en slik situasjon er å lytte til spillerne, høre på deres meninger og så trekke sin konklusjon etter det. Jeg tror ikke de bør gjøre drastiske endringer, men det er klart at de må få det offensive spillet til å sitte bedre enn det har gjort foreløpig.

Sollied mener Ola By Rise har de kvalitetene som trengs for å få laget på rett kjøl igjen.

- Ja, Ola er fullt kvalifisert, og han er heller ikke alene om ansvaret. Samholdet er veldig viktig i Rosenborg, og spesielt nå må laget holde sammen.

PRAT PÅ LERKENDAL: Gårsdagens treningsøkt så til tider ut som et eneste langt spillermøte. Kaptein Erik Hoftun fikk klare beskjeder fra trener Ola By Rise. Ørjan Berg prater med hjelpetrener Per Joar Hansen. Harald Brattbakk diskuterer med Bjørn Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer