<strong>KRITIKK OG STØTTE:</strong> Ikke alle liker at Petter Northug nedprioriterer NM, men han får full støtte fra lagkamerat Eldar Rønning. Foto: Lise Åserud/Scanpix
KRITIKK OG STØTTE: Ikke alle liker at Petter Northug nedprioriterer NM, men han får full støtte fra lagkamerat Eldar Rønning. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer

- Skjerp dere!

Eldar Rønning irritert over kritikken mot Petter Northug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Skjerp dere, og ikke lag sånne elendige fremstillinger fra ulike synspunkt for å kritisere Petter spesielt og skiforbundet generelt, skriver Eldar Rønning på sin hjemmeside.

Han refererer til kritikken som er kommet mot Petter Northug og Norges Skiforbund den siste uka — som en konsekvens av Northugs prioriteringer.

Som Dagbladet fortalte forrige fredag, stiller Northug bare opp i ett av de fire rennene av NM del 1 på Voss kommende uke. Etter den innledende 15-kilometeren førstkommende torsdag, flytter Northug fokus mot Marcialonga den påfølgende søndagen.

- NM er en institusjon og klarer seg like godt uten Petter, sa landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

Samtidig ble det gjort klart at Northug stiller i begge distansene i del 2 av NM, som finner sted i Fauske den siste helga i mars.

Kritikk fra NRK og Estil Men ikke alle liker at Northug velger Marcialonga foran flere NM-distanser. I onsdagens utgave av Adresseavisen gikk NRKs sportssjef Rune Haug knallhardt ut mot både Northug og Løfshus.

- Det er opplagt at NRK vil redusere satsingen på NM i fremtiden dersom de beste ikke stiller. Jeg er veldig overrasket over Vidar Løfshus sine uttalelser, sa Haug.

Også Northugs gamle treningskamerat Frode Estil kom med kritikk.

- Jeg synes det er synd at Norges Skiforbund indirekte sier at det er greit å nedprioritere NM. Det er mest trist at enere lar det skinne gjennom at de føler det er en plikt og noe de ikke har lyst til, sa Estil.

- Alle stiller! Nå får Estil og Haug altså svar på tiltale fra Eldar Rønning.

- NRK varsler at de kanskje kommer til å nedprioritere NM i framtida hvis de store stjernene ikke stiller! Og det blir skrevet saker opp i mente om dette. Og neste års NM-arrangør uttaler seg og er forbannet på Løfshus fordi han ikke får de beste til å stille opp i NM. Men alle stiller da! Hva er problemet? spør Rønning i innlegget på sin hjemmeside.

Og fortsetter:

- Petter skal gå bare på torsdag, men er det noen andre «stjerner» som ikke stiller? Marit (Bjørgen), Therese (Johaug), Vibeke (Skofterud), Marthe (Kristoffersen), Astrid (Uhrenholdt Jacobsen), Kristin (Størmer Steira), Maiken (Caspersen Falla), Martin (Johnsrud Sundby), Pølsa (Øystein Pettersen), Ola (Vigen Hattestad), Tord (Asle Gjerdalen), Eirik (Brandsdal) ... Alle kommer. Eller er det bare interessant hvis Petter går ...?

- Et stykke fra Voss til Val di Fiemme Rønning understreker at Northugs prioritering ikke er noen nyhet:

- Petter har gått Tour de Ski, og det var klart allerede i sommer at han skulle gå Marcialonga på søndag i NM-helga. Men likevel kommer han til Voss og går 15 km på torsdag. Og det er et stykke fra Voss til Val di Fiemme, og Marcialonga er 70 km ...

Rønning går selv tre distanser på Voss til uka — de tre distansene Northug ikke går.

Denne uka har begge to slitt med forkjølelse. Petter Northug har derfor valgt å droppe begge verdenscuprennene i Otepää i helga, mens Rønning står over lørdagens sprint for å være klar til søndagens klassiske 15-kilometer.

<strong>SLÅR TILBAKE:</strong> Eldar Rønning understreker at alle stjernene faktisk stiller i NM på ski. Foto: Erik Berglund
SLÅR TILBAKE: Eldar Rønning understreker at alle stjernene faktisk stiller i NM på ski. Foto: Erik Berglund Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer