Skjerper gambling-reglene

Klare regler for hvilke kamper spillerne kan sette penger på.

KLARE RETNINGSLINJER:Det var dyster stemning da Kjetil Siem (t.h.) og fotballpresident Yngve Hallén redegjorde for mistankene om kampfiksing i norsk fotball. Foto: Marianne Løvland / NTB Scanpix
KLARE RETNINGSLINJER:Det var dyster stemning da Kjetil Siem (t.h.) og fotballpresident Yngve Hallén redegjorde for mistankene om kampfiksing i norsk fotball. Foto: Marianne Løvland / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i fjor sommer den norske fotballfamilien ble vekket av en brutal kampfiksingsalarm: Ni personer — deriblant fem spillere fra Asker og Follo — har fortsatt status som siktet i etterkant av kamper som gav mistenkelige utfall i juni 2012.

Nå, et knapt år etter, publiserer Norges Fotballforbund et informasjonshefte kalt «Fotball og pengespill». Her presiseres flere innskjerpinger av regelverket.

Strammer inn reglene Den daværende Fredrikstad-spilleren Mads Hansen fikk kritikk for at han i fjor høst spilte på at hans eget lag skulle vinne bortekampen mot Rosenborg. Noe de gjorde.

Hansen selv var ikke med til Trondheim, men la ut en melding på Twitter hvor han skrev:«Mer lettjente penger skal man lete lenge etter».

For ordens skyld: Hansen ble aldri mistenkt for kampfiksing, han ble heller ikke straffet av NFF. Men det siste vil nestemann som setter penger på sitt eget lag, trolig bli.

- Det nye er at ingen får spille på lag i sin egen klubb, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem.

Reglene er strammet inn og gjort klarere. I det nye heftet presiseres det at spillere med proff- eller amatørkontrakt ikke kan satse penger på kamper som for eksempel ens eget 2. lag gjennomfører.- Det er så mange muligheter til å spille. Da er det mye bedre å legge ned et slikt totalforbud. Vi har vært naive rundt kampfiksing i norsk fotball, ved å tro at det ikke kunne forekomme. Nå har vi fått indisier og indikasjoner fra politiet på at det har foregått, sier Siem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer