Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjerper rutinene etter Svindals skrekkfall

Årsaken var dårlig lys og sikt.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) tar affære etter de alvorlige skadene i Kitzbühel sist helg. I Garmisch kommende helg skal dypeste punkt i kompresjonen markeres med farge i snøen.

Det sa FIS-renndirektør Hannes Trinkl til Servus-TV tirsdag.

- Jeg kommer til å snakke med alle utøverne, ikke bare stjernene og de rutinerte, men også med de unge. Jeg er takknemlig for all kritikk, for bare slik kan vi gjøre vårt produkt bedre, sa han.

Sist helg falt Georg Streitberger, Hannes Reichelt og Aksel Lund Svindal i tur og orden i samme del av utforløypa, og alle havnet på sykehus. Både Streitberger og Svindal ødela korsbåndet.

Under trening før rennet falt også Florian Scheiber og Max Franz samme sted. Senere er det kommet kritikk mot arrangøren fordi rennet ikke ble stoppet tidligere, noe som kunne spart iallfall Svindal for hans alvorlige skade.

Ifølge FIS' analyse var årsaken til fallene flatt lys og dårlig sikt. Utøverne fikk ikke øye på ujevnheter i løypa tidlig nok til å forberede seg på dem. Farge i snøen skal hindre at det skjer igjen i Garmisch-Partenkirchen kommende helg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media