Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjerpet seg og knuste Tunisia

Men det så stygt ut en periode.

USTOPPELIG: Det siest at det enten blir sjumeter eller mål når Heidi Løke får ballen. Det stemte bra mot Tunisia. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
USTOPPELIG: Det siest at det enten blir sjumeter eller mål når Heidi Løke får ballen. Det stemte bra mot Tunisia. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

||| SUZHOU (Dagbladet): Tunisia - Norge 25-36.

I perioder spilte Norge forferdelig - i begge ender av banen. Men da det så småstygt og ledelsen var i ferd med å forsvinne, skjerpet jentene seg.

De kjørte etter hvert over Tunisia, og vant med solide 11 mål.

- Det var litt dødt i dag. Vi kom aldri skikelig i gang. Det så brukbart ut i helt i starten, men så slipper vi oss ned. Vi greier ikke komme helt opp i matchtempo, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2.

Strålende skyting
Norge åpnet praktfullt i dag - spesielt framover. Voldsomt tempo og treffsikre skudd - tunisierne hadde ingen sjanse til å følge med.

Og spesielt Heidi Løke og Camilla Herrem var i storslag. De puttet begge fem mål i førsteomgangen og bidro sterkt til pauseledelsen på fire mål.

14 baklengs er derimot for mye mot Tunisia på én omgang.

Katrine Lunde Haraldsen fikk i perioder svært lite hjelp av forsvaret, og hun var heller ikke på topp selv.

- Vi er sta og holder på 6-0 i forsvaret, slik at Tonje Larsen og flere andre skal få trent mot gode bakspillere. Vi henger etter på fotarbeid og er stadigt litt på etterskudd. Vi er et godt stykke unna der vi skal være, sier Hergeirsson.

- Så dere ville gjort forsvarsendringer om Larsen ikke hadde trengt matchtrening?

- Vi hadde tro på at vi skulle løfte forsvaret, og det ble også litt bedre. Men vi hadde nok valgt en annen formasjon om målet hadde vært å vinne med flest mulig mål, sier han til Dagbladet.

Mest imponerende før pause var den norske skytingen. Fire bom på 22 skudd er meget bra.

FORTSETTER Å IMPONERE: Camilla Herrem scoret sju i VM-åpningen og leverte i dag fem mål på fem skudd i førsteomgangen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
FORTSETTER Å IMPONERE: Camilla Herrem scoret sju i VM-åpningen og leverte i dag fem mål på fem skudd i førsteomgangen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

- Vi redder oss gjennom kontringsspillet. Det etablerte angrepsspillet er som å se maling tørke, mener TV 2-ekspert Ole Gustav Gjekstad.

Bare to foran
Etter pause så det ut som jentene hadde maling på fingrene, for de rotet veldig mye i angrep. Norge kastet bort ballen mer enn vi er vant til å se disse spillerne gjøre.

- Det var ikke meninga å spare på kruttet, for oss er det viktig å bruke alle kamper godt. Vi får lete sammen med jentene etter svaret på hvorfor vi ikke er med på hugget, sier landslagssjefen.

På et tidspunkt var Tunisia faktisk bare var to mål bak Norge - med 19 minutter igjen å spille.

- Men jeg følte likevel vi hadde bra kontroll. Det svinger litt, men så henter vi oss inn igjen, sier Heidi Løke til Dagbladet.

Da skjerpet Norge seg og sa takk for følget, mye takket være en god Terese Pedersen mellom stengene. Derfra og ut vant Norge 10-2.

- Vi tenkte at Katrine skulle får være med og løfte laget i starten av 2. omgang, og sette standarden. Men Terese er god når hun kommer inn, det er godt for henne å komme i gang, sier Hergeirsson.

Siste halvdel av kampen ble en - tøff riktignok - transportetappe. Både Heidi Løke og Karoline Dyhre Breivang fikk seg et par solide smeller.

I morgen blir det garantert målfest, når Norge skal møte den vesle håndballnasjonen Chile. De har sluppet inn 99 mål på de to første kampene mot Romania og Ungarn, og bikker fort 150 mot Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media