Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjerpet straff etter brutalt angrep

Mannen som overfalt tennisstjerne i sitt eget hjem har fått lenger straff.

OVERFALT I EGET HJEM: Petra Kvitova ble kuttet opp i hånden etter angrepet. Foto: Petr David Josek/AP/NTB Scanpix
OVERFALT I EGET HJEM: Petra Kvitova ble kuttet opp i hånden etter angrepet. Foto: Petr David Josek/AP/NTB Scanpix Vis mer

Et voldsomt knivoverfall på den tsjekkiske tennisstjernen Petra Kvitová ga først overfallsmannen åtte år i fengsel. Nå har straffen økt til elleve år bak murene, skriver blant andre Sky Sports.

Det var i desember 2016 at tennisspilleren åpnet døra for å slippe inn det hun trodde var en rørlegger. Han ba henne skru på vannet på badet. Så dro han fram en 25 cm lang kniv og begynte å true henne.

Instinktivt grep Kvitová om knivbladet med venstrehånda og kom seg fri fra gjerningsmannens grep og falt på gulvet. Hun forsøkte å få tak i telefonen, men han dyttet den vekk. Hun reiste seg og mens blodet fosset ut av hånda, trodde Kvitova at dette var slutten.

- Han visste at jeg kom til å ringe politiet, så ja, han kunne ha drept meg, sier Kvitová til The Guardian.

Hun husker selv ikke hvor lang tid det tok, kanskje 5-10 minutter, men Kvitová begynte å snakke med angrepsmannen og fikk ham til å ta pengene hun hadde (omkring 3500 kroner) og stikke av.

DØMT: Radim Zondra. Foto: Monika Hlavacova/CTK via AP/NTB Scanpix
DØMT: Radim Zondra. Foto: Monika Hlavacova/CTK via AP/NTB Scanpix Vis mer

Kvitová ringte politiet og sykehuset, og fikk de til å kontakte en håndlege hun kjente fra før. Det kan ha reddet tenniskarrieren hennes. Den keivhendte tennisspilleren hadde nemlig blitt kuttet opp på alle fingrene, og nervetrådene i tommelen og pekefingeren hadde blitt kuttet av.

Lenge så det ut til at politiet ikke ville finne gjerningsmannen som sto bak overfallet. Men ett år etter ble 33 år gamle Radim Zondra pågrepet av tsjekkisk politi. I mars i år ble han dømt til åtte års fengsel for overfall og innbrudd.

Nå er altså straffen skjerpet. Zondra erklærte seg opprinnelig ikke skyldig og anket dommen han fikk.