I BRUDD: Men Kristoffer Skjerping og de øvrige fikk aldri noen stor luke av Coop-Øster Hus. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
I BRUDD: Men Kristoffer Skjerping og de øvrige fikk aldri noen stor luke av Coop-Øster Hus. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)Vis mer

Skjerping: - De skyter seg selv i foten

Lot seg frustrere av Coops jerngrep.

BODØ (procycling.no): Med Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Sondre Holst Enger og Kristoffer Halvorsen på startstreken, var Kristoffer Skjerping nødt til å improvisere for å melde seg på i medaljekampen.

- Det var gøy å sitte i brudd og jeg følte at jeg kjørte for seieren, sier sotraværingen til procycling.no.

Cannondale-rytteren var den eneste av proffene som hang seg på da elleve mann angrep inne på førsterunden og etablerte et brudd.

- Det gikk en stor gruppe avgårde. Da tenkte jeg at å tro at jeg kunne slå Alexander Kristoff i en spurt, hadde vært litt for naivt, og bestemte meg for å bli med.

Ørn: - Var nødt til å gjøre det slik
Til tross for at Coop-Øster Hus hadde både August Jensen og Andreas Sandsnes Olsen representert, fikk ikke bruddet mer enn tre minutters forsprang.

Det gjorde løpet til tider litt kjedelig og forutsigbart.

- Den konstellasjonen vi hadde var ikke sterk nok til å slippe det avgårde. Hadde vi ikke holdt den avstanden, hadde de fått sju-åtte minutter, og da hadde det gått inn. Da hadde vi ikke sittet igjen med noe som helst, sier Stein Ørn til procycling.no.

Coop-Øster Hus mistet først August Jensen i bruddet med kjedetrøbbel, og deretter ble det også teknisk trøbbel for Sandsnes Olsen.

Les også: Råsterk Boasson Hagen med frekk soloseier

- Som å tro på julenissen
Skjerping synes nok på sin side at det var frustrerende å bli holdt i ørene av en koalisjon bestående av Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Fredrik Strand Galta og Team Coop-Øster Hus.

- Jeg trodde at det bruddet skulle gå inn, men Coop ville det annerledes. Jeg synes jo de skyter seg selv litt i foten når de ender opp uten seieren. Selvfølgelig er jeg litt bitter, men når du har med to foran der og samtidig velger å kjøre bak, da setter du ikke pris på hjelperytterne dine heller.

At både Lillehammer CK og Coop-Øster Hus var interessert i å holde det noenlunde samlet inn mot sisterunden, la en liten demper på NM-festen.

Joker Byggtorget kjørte svært aktivt, men slet likevel med å sette hovefeltet skikkelig under press.

Selv om gullet glapp for Kristoff, hadde han ikke på noen måte dårlig samvittighet for det taktiske opplegget som ble lagt for dagen.

- Skjerping synes det var synd at alle Coop-rytterne satt og tauet for deg i dag?

- Det synes jo han, så klart, for han satt jo foran med de andre. Selvfølgelig håpet han det skulle gå inn, men det er litt å tro på julenissen, og da, melder Kristoff.

Les også: - Han kommer til å gremme seg over dette lenge

- Lufta gikk ut av meg
Løypa i Bodø var nemlig ikke spesielt krevende. Utfordringen var en liten, kort bakke med fem kilometer igjen til mål og en teknisk utforkjøring i etterkant av den.

Her veltet både Adrian Gjølberg (Team FixIT.no) og Vegard Stake Laengen (IAM Cycling). Audun Brekke Fløtten (Team Ringeriks-Kraft) havnet i grøfta her, og ble fraktet rett til sykehus for ytterligere undersøkelser.

Les mer: - Jeg roter det til

På de siste to rundene ble utbryterne etter tur sveivet inn. Skjerping ble til slutt sittende sammen med to Joker-ryttere, og innrømmet at lufta gikk litt ut av ham mot slutten.

- Da jeg hørte det var 30 sekunder bakover, skjønte jeg at alt håp var ute. De suste forbi meg opp den bakken der. Det var mye vind i løypa, og det ble veldig mye hardere når vi bare var tre mann der framme.

Cannondale-rytteren forklarer at han merket hardkjøret mot slutten og ikke orket å dra like mye som Aas Stien og Grøndahl Jansen gjorde.

Han var likevel imponert over jobben Joker-laget la ned for dagen.

- Veldig bra, konstaterer han.

- De tør å kjøre og stoler på folkene de har der framme. De kjører skikkelig som et lag og det står det stor respekt av. Når de også endte opp med en mann på podiet, synes jeg det var vel fortjent.

Les flere sykkelsaker på www.procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.