Skjervøy årets Dagbladet-lag

Skjervøys jentelag blir årets Dagbladet-lag i Norway Cup. Vi følger jentene tett i forberedelsene til turneringa, og på Ekebergsletta.

SKJERVØY (Dagbladet): I stiv kuling, vannrett regn og sju grader ladet jentene opp til Norway Cup da Dagbladet besøkte dem på Skjervøy denne uka. Noe helt annet en hva som forhåpentligvis venter dem i hovedstaden.

-  Vi håper på mye bedre vær når vi kommer ned til Oslo, men her trener vi i all slags vær, gliser jentene, som gleder seg enormt til å delta i verdens største fotballturnering.

Aldri før har et jentelag fra Skjervøy deltatt i Norway Cup, og etter at guttelaget i fjor karret seg til en hederlig plassering er det på høy tid at jentene nå slipper til.

Vaffelsteiking

75 000 kroner er samlet inn, og skal dekke reise og overnatting for jentene under oppholdet på Ekebergsletta.

-  Vi har gjort alt fra å sortere post til å selge blomster og steike vafler. Vi har også hatt fotballskole for de yngre i klubben, forteller keeper Hildegunn Røde.

Til tross for at Skjervøy bare har omkring 2000 innbyggere har man klart å få fram et svært godt jentelag på tetstedet i Nord-Troms.

-  Vi startet opp med 20 jenter, og bare ett par har falt fra på seks år. Det er en utrolig flott og treningsvillig gjeng, forteller Hans Kristian Mikalsen, som startet laget i 1999 og trente laget helt fram til i vinter.

TØFFE JENTER: Skjervøys jentelag lover tøff kamp om ballen i Norway Cup. Dagbladet skal følge laget tett både før og under turneringen. Fra venstre: Marit R. Eriksen, Munni Bithamm er, Marte Nilsen, Kristina Sandberg, Eline Johansen (foran), Hildegunn Røde, Sandra Slotnes (bak) Tordis Solberg og Cecilie Korneliussen. Foto: Ingun A. Mæhlum
TØFFE JENTER: Skjervøys jentelag lover tøff kamp om ballen i Norway Cup. Dagbladet skal følge laget tett både før og under turneringen. Fra venstre: Marit R. Eriksen, Munni Bithamm er, Marte Nilsen, Kristina Sandberg, Eline Johansen (foran), Hildegunn Røde, Sandra Slotnes (bak) Tordis Solberg og Cecilie Korneliussen. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer

Da overtok Pål Nilsen ansvaret, men det er Mikalsen som skal lede jentene på Ekebergsletta.

Jentene har markert seg godt opp igjennom de aldersbestemte klassene hjemme i Troms. I 2003 vant laget Småjenteklassen i Umbro-cup i Tromsø da de for første gang spilte 11-er fotball.

Bedre enn gutta

Laget har også hevdet seg i sluttspillet de siste åra, og vært i kretsfinalen. Per dags dato ligger jentene som nummer to av 13 lag i serien, med en målforskjell på 57- 13.

-  Hadde det vært slik at vi reiste hjem fra bortekampene med stortap hver kamp hadde vi nok ikke orket. Men sånn er det jo ikke. De biter særdeles godt fra seg, smiler trener Pål Nilsen.

For det er store avstander i nord.

De fleste bortekampene spilles i området rundt Tromsø, og da går hele dagen til reise for Skjervøy-jentene.

Hjemme på natta

-  Da drar vi hjemmefra klokka 14 på formiddagen, og er ikke hjemme før halv to på natta, forteller Nilsen.

-  Vi har regnet ut at de som spiller håndball også på vinteren har 10 000 kilometer i bussreising i idrettssammenheng hvert år. Det er jo helt vanvittig, skyter Mikalsen inn.

Men til Norway Cup gjøres heldigvis mesteparten av turen unna med fly, og jentene er spente på å måle krefter med nye motstandere.

-  Målet må være å komme videre fra puljespillet, det tror vi også skal være overkommelig, mener treneren.

Jentene er litt mer ambisiøse.

-  Guttelaget som var med i fjor, kom på niendeplass, så målet er å bli bedre enn dem, slår Eline Johansen fast.

-  Eller så kan det fort bli mye tyn, mener Tordis Solberg.

Drar før finalen

Muligheten skal være til stede, opptil flere av jentene er såpass talentfulle at de tas ut til kretssamlinger.

-  Kaja (Pedersen) Eline (Johansen) Tordis (Solberg) og Cecilie (Korneliussen) har alle vært innom. Jentene har for lengst vært inne på nettet for å se om motstanderne i puljespillet har spillere på kretslag, men jeg tror ikke de hadde funnet noen, humrer Nilsen.

Men noe finale har man ikke tatt høyde for.

-  Faktisk har vi flybilletter hjem fredag kveld, dagen før finalen. Det ble mye billigere sånn. Men dersom vi mot all forventning skulle nå finalen, skal vi selvfølgelig få ombooket de, lover Mikalsen.